Man utsatt för mordförsök i Finspång

Publicerad

En man har utsatts för ett misstänkt mordförsök i Finspång, skriver polisen på sin hemsida.

– Det här ska ha inträffat vid ett skogsparti, säger Björn Öberg vid polisen.

Vid 18-tiden larmades polisen om att en man i 35-årsåldern hade skadats under ett bråk. Offret hade skador i bröstet och armen, och ett vasst föremål har troligen använts.

– Det här ska ha inträffat vid något skogsparti i närheten av Norra Storängsvägen, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

– Vi har pratat med en del vittnen och har patruller ute för att se om vi kan hitta fler.

Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

Letar ni efter en eller flera personer?

– Det kan ha varit så att den här personen som har gjort det har varit i sällskap med andra.

Offret ska ha varit vid medvetande då han hittades, och han har förts till sjukhus med ambulans. Flera polispatruller arbetar på platsen, och även hundpatrull bistår. Polisen har spärrat av ett område och ska göra en teknisk undersökning.

Attacken rubriceras som mordförsök.

Offret ska ha skadats lindrigt, enligt en bulletin från Region Östergötland, rapporterar nt.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag