Ung man utsatt för mordförsök – angreps av maskerade personer

Publicerad

Polisen i Östergötland utreder ett fall av mordförsök sedan en man angripits av maskerade personer i Linköping tidigt på söndagsmorgonen. 

Den attackerade mannen är enligt polisen svårt skadad – och förd till sjukhus för operation.

– Han är skuren, troligtvis har han blivit knivhuggen, säger Magnus Holmström, vakthavande befäl.

Vid fyratiden på söndagsmorgonen kom larmet in om den svåra misshandeln till polisens ledningscentral. En man hade blivit angripen av ett maskerat gäng. 

Överfallet ska ha börjat inomhus och fortsatt utomhus på en adress i Linköping. 

Upp till fem personer kan ha varit inblandade i överfallet, enligt polisuppgifter till Expressen. 

Polisen: "Svårt skadad"

Enligt de första uppgifterna blev offret, som är i 25-årsåldern, angripen av flera personer – alla maskerade. 

Ambulans och ett stort antal polispatruller beordrades till brottsplatsen.  

Enligt polisen är mannen svårt skadad – och förd till sjukhus för operation. Brottsrubriceringen är försök till mord. Polisjakten efter gärningspersonerna inleddes tidigt på söndagsmorgonen. Men vid strax före halv sju var ingen frihetsberövad.

"Troligtvis har han blivit knivhuggen"

Polisen bekräftar att mannen har blivit skuren.

– Troligtvis har han blivit knivhuggen, säger Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland. I samband med det här angreppet blev han svårt skadad. Om det har använts fler tillhyggen än så vet jag ännu inte. 

Vet ni hur många de var i det här gänget?

– Tre, fyra, fem – någonstans där. 

Operation dörrknackning

Är det någon som är gripen?

– Inte i nuläget. Först och främst arbetar vi nu med att förhöra vittnen. Vi knackar även dörr för att samla in så mycket information som möjligt och komma framåt i utredningen. Så det är ett ganska gediget utredningsarbete vi har påbörjat.

Vet ni hur de var maskerade?

– Vi har inte klarlagt vad vittnena menar med maskerade än. Men det är väl luvor över ansikte och huvud.

Vid klockan kvart i elva på söndagsförmiddagen upplyste Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland, att det inte ska röra sig om livshotande skador – men:

– Initialt var skadorna av den arten att vi inte kunde bortse från att det kunde gå riktigt illa.

Den tekniska undersökningen utomhus är klar. Avspärrningen är också hävd på platsen. Fortfarande finns det dock en avspärrning kvar inomhus, där överfallet inleddes. 

– Vi har också gjort fynd på platsen som kan äga betydelse för utredningen, och det kan vara spännande. Men ingen är gripen eller anhållen i sin frånvaro. Vi har ingen misstänkt i nuläget, så mycket kan jag säga. 

Texten uppdateras. 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag