Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man tog springnota – på 16 000 kronor

Mannen åkte taxi hela vägen från Köpenhamn till Oslo – men försvann när han kom fram.
Foto: DANIEL IRUNGU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

På nyårsafton tog en berusad man i 40-årsåldern en taxi från Köpenhamn till Oslo. Väl framme i staden och i det nya året tog mannen sedan en springnota – från 16 500 svenska kronor, rapporterar VG.

Vid klockan 01 på nyårsnatten fick den norska polisen ett samtal från en upprörd taxichaufför. Efter att ha kört genom tre länder, på cirka sex timmar, fick han nämligen inte resans räkning betald, som enligt VG uppgick till 12 500 danska kronor.

– Då de kom fram till staden försvann mannen in i lägenheten. Att ta taxi från Köpenhamn till Oslo är en kostbar affär, så jag förstår att chauffören kontaktade oss, säger Vidar Pedersen vid Oslo-polisen till VG.

Till slut lyckades polisen ta sig in i lägenheten och fann den berusade mannen sovandes i sängen. 

Mannen försvann i sin lägenhet när han kom fram – men väcktes senare av polisen.
Foto: GOOGLE MAPS

Väcktes av polis

– Han blev väckt av polisen. Han är väldigt berusad men när vi kom in i lägenheten betalade han med kort, så det ordnade sig. Han hade inte någon förklaring till varför han skulle till Oslo, säger Pedersen till VG.

Taxichaufförens otur fortsatte. Polisen meddelade att han blev strömlös runt klockan 03.00 och att en lastbil fick bärga honom, skriver den norska tidningen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.