Man till sjukhus – fick spik från spikpistol i huvudet

Publicerad

En man i 40-årsåldern har förts till sjukhus efter att han fått en spik från en spikpistol i huvudet.

Olyckan inträffade på ett företag i Vetlanda.

Klockan 18.45 larmades SOS Alarm om en arbetsplatsolycka på ett företag i Vetlanda. En anställd hade skadat sig med ett verktyg men var vaken, enligt larmet. 

Vid 20-tiden uppgav polisen att en man i 40-årsåldern hade förts till sjukhus efter att han fått en spik från en spikpistol i huvudet. 

– Han ska ha varit vaken och talbar efter olyckan, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson vid region Öst till Vetlanda-posten.

Polisen har undersökt arbetsplatsen och åkt till sjukhuset för att försöka hålla förhör med den drabbade mannen. Saken utreds som en misstänkt arbetsplatsolycka.

Enligt Höglandssjukhuset i Eksjö är mannen måttligt skadad och inlagd på intensivavdelningen.

Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


öda

Till Expressens startsida

Mest läst i dag