Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man till sjukhus efter misshandel i Örebro

Tre män har misshandlat och rånat en man i hans hem i Örebro.

När polisen sedan gick in i lägenheten fann de att den blivit nedklottrad med ”främlingsfientliga tecken”, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen är nu förd till sjukhus för sina skador.

En man har misshandlats och rånats i Örebro av tre andra män. Larmet inkom till polisen klockan elva i förmiddags och då mannen inte kunde svenska fick han hjälp av en vän att kontakta polisen, skriver polisen på sin hemsida.

”Främlingsfientliga tecken”

Misshandeln skedde efter att mannen kommit hem och funnit sin dörr uppbruten. När han gick in i sin lägenhet attackerades han av tre män. De skar honom i armen och slog honom med knytnävarna.

När polisen gick in i lägenheten efter att ha kallats till platsen fann de att den blivit nedklottrad med ”främlingsfientliga tecken”, skriver polisen på sin hemsida. Gärningsmännen hade bland annat ritat hakkors i lägenheten.

Polisen vet ännu inte vilket motiv som ligger bakom misshandeln och rånet.

– Att det rör sig om hakkors och främlingsfientliga tecken är förstås besvärande. Men i lagstiftningen när det gäller, till exempel, hest mot folkgrupp så krävs det ju att det finns ett krav på spridning av budskapet. Och det gör det ju inte i lägenheten, säger polisens presstalesperson, Tommy Lindh.

Förd till sjukhus

Den misshandlade mannen är förd till sjukhus.

– Han hade ont i bröstet och i ansiktet efter slagen, säger Tommy Lindh.

Polisen har redan nu kunnat hålla ett första förhör med mannen, utan tolk. En av de poliser som var med i arbetet talade nämligen mannens språk. Polisen uppges vara en polisaspirant under utbildning. Mannen kunde då ge signalement på de tre män som misshandlade honom.

– De var mörkklädda och ljushyade. Han har egentligen bara kunnat ge dem signalementen, säger Tommy Lindh.

Inga spår efter gärningsmännen

Polisen håller nu på att knacka dörr i området. De försöker på så sätt få fram fler detaljer kring vad som kan ha hänt.

– Vi har inte hittat dem än, säger Tommy Lindh.

Den misshandlade mannen kunde också berätta att de tre männen stulit kontanter från hans lägenhet. Brottsrubriceringen har därför ändrats från misshandel till rån.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.