Man till attack mot polisen efter bråk

Publicerad

Mannen ställde till med bråk i ett trapphus – sedan gick han till attack mot polisen.

Nu har han gripits misstänkt för misshandel och våld mot tjänsteman alternativt våldsamt motstånd.

– Det uppstod tumult på platsen och blev en brottningsmatch, säger Fredrik Kliman vid polisen.

Vid 20.30-tiden på onsdagen larmades polisen till en adress i Norrköping. Då hade det kommit in samtal om att det var stökigt i ett trapphus: flera personer bråkade.

– Jag vet inte hur bråket uppstod, det kom in samtal om att det fanns en stökig, aggressiv person i ett trapphus. Det kan finnas ett visst inslag av berusning, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen i region öst.

Våldsam man i Norrköping

Totalt ryckte tre polispatruller ut till bråket.

Det är oklart hur många som var inblandade – men den stökige och hotfulle mannen uppges ha misshandlat flera personer.

– Det rör sig om flera målsäganden. Men det finns inga rapporter om att någon har kommit till allvarlig skada eller att någon ambulans beordrats till platsen, säger Fredrik Kliman.

En man har nu gripits misstänkt för misshandel. Han misstänks även för våld mot tjänsteman alternativt våldsamt motstånd.

"Han ville inte lugna ner sig"

– Han har slagits med flera personer och fortsatte göra våldsamt motstånd när polisen kom. Han motsatte sig ingripandet och ville inte lugna ner sig eller följa med patrullen därifrån. Då uppstod tumult på platsen, säger Fredrik Kliman.

Polisen ska ha varit tvungen att brotta ner den aggressive mannen.

Det är oklart vilken relation de inblandade har. Om de kände varandra eller om den misstänkte gav sig på okända.

– Troligtvis har sökt någon på den här adressen, säger Fredrik Kliman.

Mannens identitet är ännu inte känd.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag