Man till attack i Toulouse – sju personer skadade

Publicerad

En man ska ha skadat sju personer, inklusive tre poliser, i den franska staden Toulouse.

Mannen ska ha varit obeväpnad men ropat "Allahu akbar" under sin bärsärkagång, skriver franska La Depeche.

Mannen ska snabbt ha kunnat gripas av polis.

Händelsen ska ha inträffat på onsdagskvällen i stadsdelen Minimes. En man ska ha ropat "Allahu akbar" innan han gick till attack mot flera förbipasserande på gatan. Tre poliser i området fick också ta emot knytnävsslag och sparkar, skriver La Depeche.

Alla de sju skadade ska ha klarat sig utan allvarligare skador. Två personer fick föras till sjukhus med lindriga skador.

– Vi stod och pratade när han hoppade på oss. Han gav sig först på min son och slog sedan min dotter. Vi sprang, säger en man till tidningen.

Mannen ska ha varit obeväpnad. Enligt lokala medier är han känd av polis sedan tidigare.

Han tros ha varit inlagd på ett vårdboende fram tills april i år. Enligt La Depeche grät mannen när han greps av polis.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag