Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man tände eld på sina kläder i polisens cell

När mannen togs till tillnyktringscentralen var han inte misstänkt för brott. OBS! Bilden är från ett annat polishus.Foto: Christian Örnberg
Tillnyktringscell.Foto: Anna Hållams

När mannen togs till tillnyktringscentralen var han inte misstänkt för brott.

Men kort därefter tog han av sig sina kläder för att tända eld på dem.

Nu är han misstänkt för mordbrand, skriver Aftonbladet.

Det var under onsdagskvällen som polisen i Västmanland tog hand om en man i 40-årsåldern för tillnyktring. Hos polisen blev han avvisiterad och sattes i en cell.

En stund senare upptäckte man att det rök i cellen.

– Han hade tagit av sig sina kläder och tänt eld på dem i cellen. På något sätt fick han med sig en tändare eller tändstickare in i cellen. Tyvärr kan man få med sig något in om man döljer det tillräckligt väl. Han var inte misstänkt för brott och därför kollar man inte precis överallt även om man gör en fullgod avvisitering, säger Martina Saghamre, LKC-befäl vid polisen i Västmanland till Aftonbladet.

Fick lindriga skador

Efter någon minut kunde branden släckas. Mannen behövde dessutom föras med ambulans med lindriga skador.

– Vi har varit i kontakt med sjukhuset och man säger att han mår bra efter omständigheterna. Men samtidigt är det väldigt lurigt om man har andats in brandgas så vi låter sjukhuset ta hand om honom innan vi förhör honom närmre om varför han tände på, säger Martina Saghamre till Aftonbladet.

Mannen är nu misstänkt för mordbrand och polisen ska också göra en intern incidentrapport för att undersöka om de kunde ha hanterat situationen annorlunda, enligt tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.