Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man svårt misshandlad – opererades akut

Det finns andra nummer än 112 att ringa
Polisen fick larmet klockan 16.25 på söndagen.Foto: Google maps

En man i 20-årsåldern har förts med ambulans till sjukhuset i Linköping efter ett misstänkt mordförsök. Mannen opererades akut för allvarliga skador vid ankomsten till sjukhuset. 

– Vi har inte kunnat hålla något ordentligt förhör med den drabbade mannen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson för polisen i Östergötland. 

Polisen fick larmet klockan 16.25 på söndagen och några minuter senare hittades den skadade mannen utanför ett köpcentrum i stadsdelen Skäggetorp. Enligt polisen har troligtvis något tillhygge använts mot honom. 

– Vi har inte kunnat hålla något ordentligt förhör med den drabbade mannen eftersom han tidigt åkte med ambulans till sjukhus och vi hindrades av vården. 

Vasst föremål har använts under dådet

Ni har inlett en förundersökning om mord, kan du säga något om vilka uppgifter ni har som tyder på att det rör sig om mordförsök? 

– Nej, egentligen inte. Jag kan inte gå in på några detaljer men det är ju allvarliga skador som skulle kunna ha bragt den här mannen om livet. Det är så vi bedömer det inledningsvis, säger Thomas Agnevik.

Kan du säga något om vilken typ av tillhygge eller vapen som ska ha använts? 

– Det enda jag kan säga är att det är någon typ av vasst föremål som har förorsakat sårskador eller skärskador på kroppen. 

Under kvällen spärrade polisen av platsen där mannen hittades samt ett område inne i köpcentret.

– Vi vet inte säkert var brottet har begåtts, säger Thomas Agnevik.

Ingen misstänkt för brottet

En förundersökning om mordförsök alternativt dråpförsök har inletts. Ännu finns ingen misstänkt.

– Vi har tagit föremål i beslag, vi fortsätter att hålla förhör med personer som vi behöver prata med och vi kommer så fort det är möjligt att prata med den drabbade, säger Thomas Agnevik.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.