Man sprängde sig själv i centrala Stockholm

Publicerad
Uppdaterad
Först exploderade en bil på Drottninggatan i Stockholm.
Sedan hördes ytterligare en explosion en bit bort och där låg en man död - enligt TT hade mannen sprängt sig själv till döds.
Enligt uppgifter till Expressen.se låg det en väska på platsen fylld med spik.
Det strömmade in larm till SOS från oroliga invånare om explosionerna mitt i Stockholm på lördagseftermiddagen.
Men uppgifterna från polisen var ytterst oklara.
Först talades det om två bilar som exploderat, senare visade det sig vara en.
– En bil på Olof Palmes gata har exploderat, det larmet fick vi in 17.02. Två minuter senare fick vi in ytterligare ett larm om en explosion från Bryggargatan en bit bort, säger Ulf Göranzon, vid Stockholmspolisen.
Vid Bryggargatan hittades en man död. Enligt TT utgår polisen från att mannen på något sätt sprängt sig själv.

Gatorna avspärrade

Enligt uppgifter till polisen låg det en väska vid platsen. Uppgifter till Expressen.se talar om att väskan var fylld med spik.
Vittnen har sett hur bombgruppens robot har tagit hand om väskan. Uppgifter talar också om att bombgruppen fortsätter att leta efter sprängmedel vid den omkomne mannen.
Minst fyra ambulanser skickades till platsen. Två personer fick föras till sjukhus med lättare skador, de befann sig i närheten av explosionerna.
De angränsande gatorna spärrades av.
– Vi försöker reda ut vad som har hänt, säger Petra Sjölander, vid Stockholmspolisen.
Vid midnatt låg den döda kroppen kvar. Då hade polisen ingen brottsrubricering.
– Våra tekniker är forftarande kvar på platsen, men bombteknikerna har lämnat. Det finns ingen risk för ytterligare explosion, säger Kjell Lindgren, informatör vid Stockholmspolisen.
Vid halv två på natten uppgav polisen att kroppen hade flyttats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


öda

Till Expressens startsida

Mest läst i dag