Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man som sköts på gym har dött

Enligt Expressens uppgifter var mannen inte måltavla för skjutningen
Foto: SVEN LINDWALLL

Mannen som sköts på ett gym i Stockholm på måndagen har dött av sina skador, meddelar polisen.

Enligt Expressens uppgifter var mannen inte måltavla för skjutningen – planen var att mörda en Bandidosmedlem som också befann sig på gymmet.

Vid lunchtid på måndagen larmades polisen om en skottlossning på ett gym i Vasastan.

En man i 55-årsåldern träffades när en pistolbeväpnad man avlossade flera skott. Mannen, som arbetar som krogvakt, var inte måltavlan för skjutningen, enligt uppgift till Expressen.

Den verkliga måltavlan ska ha varit en medlem i det kriminella mc-gänget Bandidos. Krogvakten sköts i huvudet när han försökte ingripa mot skytten, erfar Expressen. På onsdagen meddelar polisen att han har dött i sina skador.

Bandidos våldsamma konflikt

Enligt polisens underrättelser har Bandidos hamnat i konflikt med ett kriminellt nätverk från Upplands-Bro. 

Efter tre grova våldsbrott den senaste tiden utreds kopplingar till konflikten:

• Fasaden på Bandidos klubblokal i Haninge har blivit beskjuten.

• I början av mars sköts en 32-årig man till döds när han satt i en bil precis utanför Bandidos klubblokal. Mannen var frisör till yrket och saknar känd koppling till kriminella nätverk.

• Förra helgen krossades fönstret på en trendig vegetarisk restaurang på Södermalm och en gärningsman kastade in en sprängladdning som detonerade. Polisen har utrett om det kan ha varit en handgranat, erfar Expressen.

Utpekade måltavlan fullvärdig Bandidosmedlem

Det är ännu oklart om mordet på gymmet är kopplat till konflikten.

Den utpekade måltavlan är en man i 40-årsåldern som är fullvärdig medlem i Bandidos sedan flera år. Han är mycket träningsintresserad och tar uppdrag som personlig tränare. Han är tidigare dömd för bland annat misshandel och olaga hot.

Utöver honom fanns minst en Bandidosmedlem på gymmet när skotten avlossades.

Efter skjutningen sprang gärningsmannen till korsningen Hälsingegatan-Karlbergsvägen där han vek av på Karlbergsvägen i riktning mot Odenplan. Polisen har efterlyst uppgifter om vart han därefter tog vägen.


Förtydligande: I en tidigare version av artikeln stod att en handgranat kastats in på restaurangen på Södermalm. Enligt polisen rör det sig om en ”mindre sprängladdning”, och enligt Expressens uppgifter har man undersökt om det kan ha varit en handgranat.

Krogvakt sköts i huvudet  – när han försökte ingripa

Jobbar på en av Stockholms mest populära krogar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.