Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man som fick grishjärta dömd för knivhuggning

David Bennet är tidigare dömd för att ha knivhuggit en man som till följd av attacken blev förlamad.
Foto: EyePress News/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Mannen som genomgick världens första grishjärtatransplantation knivhögg på 80-talet en man, detta avslöjar offrets syster i en radiointervju. 

Brottsoffret som vid tiden var 22 år gammal blev till följd av attacken förlamad. 

David Bennet, 57, som i förra veckan genomgick världens första grishjärtatransplantation är tidigare dömd för ett allvarligt brott, rapporterar BBC.

Det var 1988 som Bennet knivhögg en man vid namn Edward Shumaker som efter attacken blev förlamad. 

Shumakers syster berättar i en intervju med Radio 4 att hennes bror dog 2007 efter nästan två decennier av medicinska komplikationer kopplade till attacken. 

Systern säger att hon tycker att det var ovärdigt att Bennet fick möjlighet att genomgå den banbrytande operationen. Men teamet som genomförde operationen säger att någons brottsregister aldrig skulle kunna utgöra skäl för att neka någon behandling. 

Attacken ägde rum för nästan 34 år sedan och Bennett gick enligt Shumakers syster till attack när Bennett ertappade sin fru sittandes i knäet på Shumaker som vid tiden var 22 år gammal. I ett uppenbart svartsjukt raseri högg Bennett Shumaker i ryggen sju gånger.

Bennett dömdes efter brottet till tio års fängelse. 

Rysslands svar till Sverige: De försöker provocera er

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.