Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man sögs in i magnetkamera – dog

Arkivbild. En magnetröntgen i Sverige.Foto: / TT NYHETSBYRÅN

En man har dött efter att han sugits in i en magnetkamera på ett sjukhus i Indien. 

Mannen hade med sig en syrgastank till sin sjuka mamma och hamnade mellan röntgen och kameran, som gick sönder. 

Tre personer har gripits misstänkta för oaktsamhetsbrott. 

Olyckan skedde under lördagskvällen på ett sjukhus i centrala Mumbai i Indien, skriver The Times of India.   

En äldre kvinna hade genomgått en magnetröntgen och hennes 32-årige son skulle gå in i rummet.

Trodde att maskinen var avstängd

På väg in fick han och resten av familjen som var med ta av sig sina smycken, plånböcker och bälten för att de kan innehålla metall. De hade också med sig mammans syrgastank, som hjälpte henne att andas. 

Familjen själva säger att de ifrågasatte om tanken fick följa med in i rummet, då den var av metall, men en skötare som jobbar på sjukhuset sa att maskinen var avstängd, skriver Indian Express.   

LÄS MER: Indiens luft är ett snäpp från livsfarlig

Men när de kom in i rummet sögs 32-åringen, som hade syretanken, in mot magnetkameran tillsammans med tanken och fick sin hand krossad mellan maskinen och tanken.

Fick i sig stor mängd rent syre 

En tekniker stängde av maskinen och mannen kunde dras ut, men gastanken hade gått sönder, vilket ledde till att mannen fått i sig en mycket stor mängd rent syre. 

Trots försök att rädda mannens liv dog han några timmar efter händelsen. 

– Det är en tragisk olycka. Vi har påbörjat en utredning för att förstå hur det kunde ske, säger sjukhuschefen Ramesh Bharmal till Times of India. 

Enligt dödsorsaksrapporten hade mannens ena lunga kollapsat på grund av att han andats in för mycket syre.  

Tre gripna för vållande till annans död

På söndagen greps tre sjukhusanställda av indisk polis, en läkare, en sjuksköterska och en skötare, misstänkta för vållande till annans död då de av oaktsamhet inte förhindrat olyckan, enligt Times of India.  

32-åringens släktingar har sedan händelsen protesterat på sjukhuset och säger att slarv från sjukhusets ledning orsakat mannens död.

LÄS MER: Indisk världsmästare död – efter svår bilolycka

Premiärministern för delstaten Maharashtra, där Mumbai ligger, har erbjudit familjen 500 000 indiska rupies, motsvarande 62 039 svenska kronor, i kompensation, skriver Times of India.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.