Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man skuren på konsert i Stockholm

Här grips mannen som misstänks för överfallet.Foto: Läsarbild
Vakten blev skuren på konserten på Debaser Medis.Foto: Google Streetview

Under en konsert med rapparna Ghostface Killah och Killah Priest på Debaser Medis i centrala Stockholm skars en manlig vakt i ansiktet med ett vasst föremål.

– Det såg ut som att sångaren torkade av blodstänk från benen eller armen, berättar ett vittne.

Expressen erfar att mannen är tidigare känd av polisen.

Larmet inkom klockan 23:26 under onsdagskvällen. Händelsen inträffade på Debaser Medis vid Medborgarplatsen i Stockholm.

– Det är oklart om det är med kniv eller med flaska. Men något vasst föremål, säger stationsbefäl vid polisen Södermalm, Lotta Larsson.

Personen fick föras till sjukhus med ambulans efter händelsen.

”Ett blodbad på scenen”

Enligt ett vittne som befann sig på konserten ska det ha varit en vakt som blev knivskuren av en man som tog sig upp på scenen. Det bekräftades också av polisen klockan 08:30 på torsdagsmorgonen.

Mannen tog sig upp på scenen och skar vakten i ansiktet.Foto: Läsarbild

– Det stod en massa tjejer och dansade. Och sedan blev det ett tumult på scenen. En vakt tog först upp en batong och springer mot den här killen som har gjort något mot hans ansikte, men sedan får han avbryta det. För han känner att det blöder från hans ansikte, så han tar en trasa och sätter framför och springer från scenen, berättar vittnet.

Ghostface Killah fortsatte trots tumultet med spelningen. Men efter två låtar så avslutade de konserten.

– De blev väldigt chockade såg det ut som. De sade något som ”this is so ugly”. Och det såg ut som att sångaren torkade av blodstänk från benen eller armen, berättar vittnet.

Enligt ett vittne som talat med Aftonbladet ska vakten ha fått ett skärsår i ansiktet. De ska ha sträckt sig från tinningen till käken.

– Det var ett blodbad på scenen. Vakten tog en handduk för ansiktet och sprang av scenen, berättade vittnet för tidningen.

En man anhållen

Efter händelsen kunde polisen gripa en man, efter att han tidigare gripits av ordningsvakt. Under morgonen valde man att anhålla mannen misstänkt för grov misshandel.

Polisen har hållit förhör med gärningsmannen. Man har också hållit inledande förhör med målsägande.

– Men det har inte kunnat bli ett ordentligt förhör, med tanke på att han har varit skadad. Så man får göra kompletterande förhör, uppger stationsbefäl vid polisen Södermalm, Lotta Larsson.

Tidigare känd av polisen

Expressen erfar att den anhållne knivmannen är känd av polisen sen tidigare. Mannen ska vara i 25-årsåldern.

Enligt ett vittne som befann sig på konserten så var det god stämningen fram till knivskärningen. Folk ska ha varit glada och dansat.

– Om någon blir knivskuren, eller blir blodig i ansiktet, så är det rent horribelt. Men det gick så fort, så det var ingen i publiken som uppfattade det. Förutom kanske de som var längst fram, berättar ett vittne.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.