Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man skjuten under misslyckat klockrån

En man skottskadades i samband med ett rån i hemmet i Västerås.
Foto: Blåljusbilder

En man i 30-årsåldern skottskadades under lördagskvällen i samband med ett rånförsök i Västerås.

Två personer ska ha setts lämna platsen på svarta elcyklar med ”något större däck”.

Enligt uppgifter till Aftonbladet sköts mannen i köket inför sin fru och barn i samband med ett misslyckat klockrån. 

Polisen fick in larmet 22.02 på lördagskvällen. Händelsen inträffade i en bostad och gärningsmännen uppges ha varit flera.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det röra sig om ett misslyckat klockrån och mannen sköts i benet framför fru och barn i köket. Flera skott ska ha avlossats och ett av skotten träffade mannen.

Johan Thalberg, polisens presstalesperson vid polisregion Mitt, bekräftar att andra personer befann sig på platsen när händelsen utspelades men vill inte gå vidare in på vilka de var. 

Lokalt underrättelsearbete pågår

Händelsen utreds som försök till grovt rån alternativt grov misshandel. 

– Just nu pekar det på att det är ett rån som misslyckats, säger Johan Thalberg som tillägger att de båda rubriceringarna inte nödvändigtvis utesluter varandra.

Polisen utreder nu om händelsen har kopplingar till liknande händelser.

– I Västerås har det funnit ett par liknande händelser där personrån utfört av gärningsmän med vapen, men i nuläget går det inte att bekräfta att gårdagen har någon koppling till andra liknande händelser, säger Thalberg. 

Under gårdagskvällen och natten har bland annat dörrknackning i närområdet, förhör och sök med hund genomförts.

Utredningsarbetet fortsätter med bland annat informationsinhämtning genom nya förhör. 

– Bostaden är fortsatt avspärrad och vi kommer höra mannen och andra personer som var på platsen för att vidare klarlägga händelseförloppet och eventuell motivbild, säger Johan Thalberg, polisens presstalesperson.

Förd till sjukhus med oklara skador

Mannen fördes under kvällen till sjukhus med oklara, men inte livshotande, skador.

Polisen söker tips om händelsen. Dessa kan lämnas via telefon på nummer 114 14. Det är oklart om personerna som lämnade platsen på elcyklarna är gärningsmän.

– Låt mig säga så här; det är av stort intresse att få komma i kontakt med dem eller få uppgifter om dem eftersom om de oavsett kan ha viktig information att lämna, säger Johan Thalberg.

Polisen utesluter inte att det är fler än två gärningsmän. 

– Två eller fler oavsett om det är två som varit inne i bostaden så kan fler ha varit inblandade, som befunnit sig lite längre bort eller varit med i planeringsstadiet, säger Thalberg. 

I nuläget har ingen person gripits i ärendet.

Larmnummer att ha koll på

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.