Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man död i skjutolycka på regemente

Soldaten transporterades med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset men avled av sina skador.
Foto: Janne Åkesson / Swepix

En soldat, en 25-årig man, har dött efter att ha skottskadats i samband med en olycka på Livgardets regemente utanför Stockholm.

– Han transporterades med ambulanshelikopter till Karolinska, men har avlidit av sina skador. Det är oerhört tragiskt, säger Philip Simon, presschef på Försvarsmakten.

Enligt Försvarsmakten rör det sig om ett vådaskott och mannen själv, som var anställd av myndigheten, ska av misstag ha avlossat skottet.

– Ingen annan var inblandad. Det var ett vådaskott som uppenbarligen träffat mycket olyckligt, säger Philip Simon, och fortsätter:

– Livgardet har sin krisgrupp upprättad och fokuserar naturligtvis i första hand på att ta hand om anhöriga till den omkomne soldaten och även hans kamrater och andra som känner att de behöver samtalsstöd.

Försvarsmakten: ”Oerhört tragiskt”

Hur ser Försvarsmakten på att det här kan hända?

– Varje olycka är en för mycket. Detta är oerhört tragiskt och oerhört onödigt, säger Philip Simon.

Enligt Försvarsmakten samverkar man med polisen, som ska utreda händelsen.

Larmet till polisen kom 17.04 på fredagen.

– En försvarsmaktanställd har blivit träffad av ett skott. Vi har bedömt det som ett olycksfall och utreder det som det. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning, sa Ola Österling, polisens presstalesperson, i inledningsskedet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.