Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man sköts ihjäl i natt – är nära anhörig till åtalad i gängmål

Var nära anhörig till en person som står åtalad i det stora Vårbymålet.
En man i 20-årsåldern har skjutits till döds utomhus i Kista i Stockholm.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Polisen på plats.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mannen sköts strax innan klockan 03 i natt.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

En man i 20-årsåldern har skjutits till döds utomhus i Kista i Stockholm.

Enligt uppgifter Expressen är han nära anhörig till en person som står åtalad i det stora Vårbymålet.

Han sköts med minst tre skott och dog på platsen.

Polisen jagar en eller flera gärningsmän som setts fly brottsplatsen efter skjutningen.

Klockan 02:43 natten mot söndag fick polisen larm om att en person blivit skjuten i ett bostadsområde i Kista i Stockholm.

Enligt uppgifter till Expressen ska mannen blivit skjuten med minst tre skott. När polisen kom fram påbörjades livräddande åtgärder, men han konstaterades död på plats.

En eller flera gärningsmän ska ha flytt från platsen kort efter skjutningen. Polisen utesluter inte att det rör sig om en skjutning kopplad till gängkriminalitet.

– Man har gjort någon form av konfrontation med målsäganden och skjutit honom utomhus och därefter lämnat området, säger polisens presstalesperson Ola Österling till TT.

Stor polisinsats i natt

Under natten har polisen sökt i området med specialsökhund i jakt på gärningsmännen. Flera förhör har också gjorts med personer som befunnit sig i närheten av brottsplatsen.

Vid 9-tiden på söndagen var polisen fortfarande kvar på platsen och gjorde en kriminalteknisk undersökning. Under dagen kommer de även att gå igenom videomaterial insamlat från närliggande övervakningskameror.

– Nu arbetar vi aktivt för att ta reda på vad som har hänt och vem eller vilka som har sett till att han har fått skott mot sig och har avlidit. Och som alltid är målet att åklagare ska kunna väcka åtal, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till TT.

En förundersökning om mord är inledd. Vid 15.45 var polisens tekniker klara på platsen, och avspärrningen har hävts. 

Åtalad anhörig

Den skjutne mannens nära anhörige har uppmärksammats som åtalad i den stora Vårbyrättegången, där 30 personer från det kriminella Vårbynätverket står åtalade för flera grova brott. Bland annat rör det sig om planerade mord, kidnappning, sprängdåd samt grova vapen- och narkotikabrott.

Enligt uppgifter till Expressen har Stockholmspolisen senaste tiden varnat för en konflikt mellan den skjutne personens nära anhörige och en annan gruppering som också är inblandad i konflikten. En del av den konflikten utspelade sig i sociala medier, enligt uppgifterna.

VET DU MER? HAR DU BILDER?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen 

Fasta kameror undersöks av polisen

Hör polisen om utredningen – tar gärna emot tips från allmänheten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.