Man skjuten till döds i närheten av skola

Polisen har inlett en särskild händelse efter två mord i Sörmland.
En man har dött efter skottlossning i Nyköping.
Foto: Pontus Stenberg
Händelserna inträffde i Eskilstuna och Nyköping.
Foto: Skärmdump / Google maps

En man i 20-årsåldern har dött efter skottlossning i närheten av en skola i Brandkärr i Nyköping. En pojke i övre tonåren sköts ihjäl i Eskilstuna samma natt.

Polisen har nu inlett en särskild händelse efter de två dödsskjutningarna i Sörmland.

– Vi följer upp flera uppslag just nu, säger Christer Sjöqvist, lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

Polisen fick vid halv tolv-tiden under torsdagskvällen larm om en misstänkt skottlossning utomhus i närheten av en skola Brandkärr i Nyköping. 

När polis kom fram till platsen hittade de en skadad man som fördes till sjukhus i ambulans. Skadeläget bedömdes som kritiskt enligt polisens hemsida. Strax före 03-tiden natten mot fredag meddelade polisen att mannen hade avlidit av sina skador. 

– Det är en person som är i 20-årsåldern och under natten har vi haft ett väldigt intensivt arbete. Det är lika intensivt nu när vi gått in mer i en utredningsfas, säger Johan Levin, lokalpolisområdeschef i Nyköping.

Polisen spärrade av ett område vid brottsplatsen för kriminalteknisk undersökning. Man har även använt hundpatrull för att genomsöka området.

Tonåring skjuten till döds

Strax innan klockan 20 på torsdagen larmades polisen om en annan skottlossning i Sörmland, i Nyfors i Eskilstuna. En skadad pojke hittades på platsen, och han avled av sina skador. 

– Det jag kan säga är att han är född 2003, och att hans anhöriga är underättade, säger Christer Sjöqvist, lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

Han kan i nuläget inte gå in på detaljer om den avlidne pojken. 

– Det fanns många vittnen som var utomhus vid den här platsen när det hände. Vi har hållit förhör med flera av dem och uppmanar andra som varit på plats att höra av sig, sa Åsa Willsund vid polisen tidigare under natten.

Polisen har nu inlett en särskild händelse efter de två dödsskjutningarna i Sörmland. Båda utreds som mord.

– Vi har inlett en så kallad särskild händelse regionalt. Det gör vi när vi bedömer att vi behöver leda i särskild ordning för att kunna frigöra så mycket resurs som möjligt, säger lokalpolisområdeschefen Johan Levin i Nyköping.

Polisen ber personer som har tips eller annan information att lämna om händelsen att ringa 114 14.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.