Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man skjuten utomhus – har förts till sjukhus

Thorbjörn Lindqvist på polisen berättar om skottlossningen.
En anhörig till mannen larmade polisen.
Foto: Niklas Luks/Nkpg.News

En man har blivit skjuten i Norrköping.

Han har förts till sjukhus med ambulans och polisen utreder nu mordförsök.

– En anhörig till mannen larmade, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen.

Larmet om händelsen kom klockan 21.39. Då ryckte polisen ut till ett bostadsområde i stadsdelen Hageby i Norrköping efter att ha fått uppgifter om att en person blivit skjuten.

På plats anträffades en man i 20-årsåldern. Han hade en skottskada i överkroppen, skriver polisen på sin hemsida. Det är oklart hur många skott som avlossades.

– Han anträffades utomhus, säger Torbjörn Lindqvist vid polisen.

Det var en anhörig till mannen som slog larm efter att ha fått information om skottlossningen.

Mordförsök i Norrköping

Mannen har förts till sjukhus, enligt polisen var han vaken och talbar. Läget uppges på måndagsmorgonen vara stabilt.

Polisen har nu inlett en förundersökning om försök till mord. Man har en insats i gång och knackar bland annat dörr och håller förhör.

– Vi har spärrat av platsen, genomför en teknisk undersökning, håller på med dörrknackning och försöker fånga upp eventuella vittnen, sa Torbjörn Lindqvist under kvällen.

Avspärrningarna är på morgonen fortfarande kvar, men polisen har lämnat platsen.

– Avspärrningen bevakas i nuläget av väktare och det ska ske en kompletterande teknisk undersökning på morgonkvisten, säger Torbjörn Lindqvist på måndagsmorgonen.

Polisen efterlyser tips. Man vill komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser eller som kan lämna upplysningar och uppmanar de som kan lämna information att ringa 114 14.

– Har man gjort några iakttagelser i norra delen av Hageby, oavsett tid, kan man höra av sig till oss, säger Torbjörn Lindqvist.

Ingen person har gripits misstänkt i ärendet. 

Flera händelser i Hageby

Det har varit oroligt i Hageby hittills i år. I mitten av januari greps tre personer för mordförsök utanför en galleria, efter att en man anträffats med allvarliga skador, och för en och en halv vecka sen skakades ett flerfamiljshus av ett bombdåd – där flera personer skadades lindigt när sprängladdning gick av.

I byggnaden bor en medlem i det kriminella nätverket No Surrender, och sprängningen kan ha koppling till ett tidigare dubbelmord.

Enligt Torbjörn Lindqvist är det för tidigt att säga om den nya skottlossningen har någon koppling till tidigare händelser.

– Men det är en sak vi tittar på under utredningens gång, säger han.

Vet du mer? Kontakta oss!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Brott i Sverige 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.