Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man skjuten i natt – svårt skadad

Senaste nyheterna med Expressen TV
Foto: Google maps

En man i 20-årsåldern sköts under natten till måndagen i överkroppen utomhus i ett bostadsområde i Norsborg i Botkyrka kommun.

Mannen larmade själv polisen vid 01.32 och uppgav att en för honom okänd man skjutit honom men han hade lyckats ta sig till Karolinska sjukhuset i Huddinge på egen hand.

– Vi mötte upp mannen och kan konstatera att han är skjuten och när vi undersöker brottsplatsen hittar vi hylsor, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Polisen har nu inlett en förundersökning om mordförsök. Mannens skadeläge beskrivs som allvarligt, men inte livshotande.

– Mannen är allvarligt men inte livshotande skadad och vi har en stor polisinsats på platsen och genomför teknisk undersökning och försöker att hitta vittnen till händelsen, säger Fredrik Andersson.

Vid 04.30 på måndagsmorgonen hade ingen gärningsman gripits.

Under måndagsmorgonen uppger polisen att de tagit del av film från övervakningskameror.

Larmnummer att ha koll på

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.