Man skjuten i benet – har förts till sjukhus

Publicerad

Gävle skakas av en ny skjutning.

Enligt polisen har en man blivit skjuten i benet och har förts med ambulans till sjukhus på torsdagskvällen.

– Det är han själv som har ringt till SOS Alarm, säger Ivan Åslund, befäl vid polisens i Region Mitt.

Polisen fick in larmet om skjutningen i stadsdelen Sätra i Gävle strax före klockan halv sex på torsdagskvällen. Enligt de första uppgifterna har en man blivit skjuten i benet i en lägenhet.

Den skadade mannen har förts till sjukhus för vård.

– Det är ingen som har kunnat förhöra honom. Kontakten man har haft var telefonkontakten innan han lastades in i ambulansen. Han har inte kunnat eller velat berätta något, säger Ivan Åslund vid polisens regionledningscentral i Region Mitt.

Polisen jagar med flera patruller efter den eller de misstänkta gärningspersonerna, som är på fri fot.

– Vi har ingen aning om vem det kan vara. Vi håller på att knacka dörr och hör folk.

Ny skjutning i Gävle

Skottlossningen rubriceras som grov misshandel och en förundersökning är inledd. Det har rört sig mycket folk i Sätra som ligger i närheten av Gavlerinken där det spelas Gävledaladerby mellan Brynäs och Leksand på torsdagskvällen.

– Vi får hoppas att folk som har varit i rörelse runtomkring kan berätta någonting, säger Ivan Åslund

Förra torsdagen, den 9 februari, hittades en 16-årige pojke död intill en cykelbana även det i stadsdelen Sätra. Kroppen hittades vid niotiden på morgonen. En 17-årig pojke anhölls på sannolika skäl misstänkt för mord.

Den 29 januari i år blev en man i 60-årsåldern skjuten i bröstet i en lägenhet i stadsdelen Andersberg i Gävle. Polisen inledde en förundersökning om försök till mord. Den skadade mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador.

 

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag