Man rörde vid kvinnas ben – då gav hon honom hjärnskada

Senaste nyheterna med Expressen TV
Catherine Mary Jones misshandlade en man tillsammans med pojkvännen.
Foto: Greater Manchester Police
Joel Lloyd Hall misshandlade en man tillsammans med flickvännen Catherine Mary Jones.
Foto: Greater Manchester Police

John Whitby rörde vid Catherine Mary Jones ben under en fest.

Då misshandlade hon honom så svårt tillsammans med sin pojkvän att Whitby fick hjärnskador.

– Jag önskar att människorna som gjorde det här kunde se hans liv nu så de fick veta hur mycket de har tagit från honom, säger hans flickvän Haley Shakoor till Manchester Evening News.

Trebarnsmamman Catherine Mary Jones, 41, och hennes pojkvän Joel Lloyd Hall, 38, festade tillsammans med vännen John Whitby, 36, den 18 april 2020 i staden Stretford i Manchester-området. 

När Whitby rörde Jones ben anklagade hon honom för att tafsa enligt Mirror. Det slutade med att hon och pojkvännen misshandlade Whitby ute på gatan då de bland annat sparkade honom i huvudet flera gånger. Ett ögonvittne säger att Catherine Mary Jones befann sig i ett ”besinningslöst raseri”.

– Hon var som en rabiessmittad hund. Hon slog, sparkade och örfilade mannen gång på gång. Jag såg till och med hur hennes pojkvän ryckte i henne för att få henne att sluta, men det gjorde hon inte, säger det andra ögonvittnet.

Ögonvittnet: ”Hon var helt galen”

Ett annat ögonvittne sade till polisen att Jones ”skrek och lät arg” när hon gick runt John Whitby som låg på marken.

– Jag såg henne sparka och slå mannen på marken. Hon var helt galen, säger ögonvittnet.

John Whitby fick en skallfraktur och opererades för en hjärnblödning, låg i respirator och tillbringade sju månader på sjukhus. Han fick komma hem i november 2020, men Haley Shakoor säger att hennes pojkvän inte är sig lik.

– John är inte längre den han var innan han blev misshandlad och kommer aldrig att bli det igen, säger Haley Shakoor.

Polisen: ”Oprovocerad och brutal attack”

Tvåbarnspappan kan inte längre jobba som murare. Haley Shakoor berättar att hennes partner brukade vara mycket aktiv, spela fotboll, cykla och gå långa promenader – men nu gör han knappt någonting.

– Jag önskar att människorna som gjorde det här kunde se hans liv nu så de fick veta hur mycket de har tagit från honom, säger Haley Shakoor.

Hall har nu dömts till elva och ett halvt års fängelse för misshandeln. Jones straff blev 30 månader i fängelset.

– Detta var en oprovocerad och brutal attack som hade förödande konsekvenser för offret och hans familj, säger Jane Naylor vid Manchester-polisen.

Här är måndagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.