Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man nedslagen och indragen i skåpbil i Falun

Dagens tre största inrikesnyheter.
Mannen drogs in i en mörk skåpbil och utsattes för ett rånförsök på lördagskvällen. Foto: Google maps

Under lördagskvällen blev en 28-årig man nedslagen och indragen i en mörk skåpbil i Falun. 

Mannen kastades sedan ut ur bilen under färden. 

Nu ber polisen om tips från allmänheten. 

Vid 22-tiden under lördagskvällen var en 28-årig man på väg hem från en fest på Ingarvet i Falun. Plötsligt blir mannen nedslagen bakifrån och indragen i en mörk skåpbil, där mannen utsattes för ett rånförsök. 

Skåpbilen körde i väg och tre män genomsökte den 28-åriga mannen. När de var klara med 28-åringen kastades han ut ur bilens sidodör samtidigt som bilen fortsatte sin färd österut. 

– Mannen klagade över smärtor i arm och huvudet. Men det är inga livshotade skador, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör på polisen i Bergslagen

Genomsökte 28-åringens kläder i skåpbilen

Stefan Dangardt säger att de ännu inte vet vad som skedde i skåpbilen. Men att den 28-åriga mannen ska ha blivit genomsökt av männen. 

– Han säger att hans kläder ska ha blivit genomsökt. Men att han inte blev av med något, och han hade både mobil och bankkort på sig, säger Stefan Dangardt.

Polis säger att de inte har några misstänkta för tillfället, och att den 28-åriga mannen inte kunnat ge några närmare signalement. Nu vädjar polisen om tips från allmänheten. 

– Vi vet inte vilka det är just nu. Vi ska hålla förhör med honom och hoppas att det kan komma in iakttagelser, säger han.  

Polis: ”Ingen anledning att misstro honom” 

Stefan Dangardt säger att tekniker varit på platsen och att de kommer hålla fortsatta förhör med mannen. Han säger att de inte finns någon anledning att misstro mannen, trots att han varken blev av med telefon eller bankkort. 

– Jo, det är en osannolik historia. Men vi har ingen anledning att misstro honom, men det är ovanligt, säger han. 

Brottsrubriceringarna är grov misshandel, olaga frihetsberövande och försök till rån.