Mannen i Thane i indien högg ihjäl 14 släktingar och tog sedan livet av sig själv. Foto: Google Earth/ExpressenMannen i Thane i indien högg ihjäl 14 släktingar och tog sedan livet av sig själv. Foto: Google Earth/Expressen
Mannen i Thane i indien högg ihjäl 14 släktingar och tog sedan livet av sig själv. Foto: Google Earth/Expressen
Bland de döda fanns sju barn. Foto: Skärmdump Times of IndiaBland de döda fanns sju barn. Foto: Skärmdump Times of India
Bland de döda fanns sju barn. Foto: Skärmdump Times of India

Man mördade 14 släktingar med kniv

Publicerad

En man i Indien misstänks ha mördat 14 nära släktingar med en kniv – för att sen ta sitt eget liv.

Bland mordoffren finns sju barn och mannens fru, skriver Times of India.

– Anledningen vet vi inte än, säger polisens Ashutosh Dumre.

Mannen hittades hängande från en snara, med en kniv liggande intill kroppen.

Då hade han gått till blodig attack mot 15 nära familjemedlemmar – och dödat alla utom en, skriver Times of India.

Familjeattackerna inträffade i Thane, strax norr om huvudstaden Bombay, i Indien tidigt på söndagsmorgonen lokal tid. Den misstänkte mördaren, 35-årige Hasan Anwar Warekar, använde sig av kniven för att skära halsen av sju barn, sex kvinnor – däribland sin egen fru – och en man när de sov.

Ett av offren, den misstänkte mördarens syster, överlevde attacken. Hon vårdas nu på Titan-sjukhuset i Thane.

– Mannen hängde sig efter att ha dödat 14 familjemedlemmar. Anledningen till morden vet vi inte än, säger Ashutosh Dumre vid polisen i Thane.

Grannarna hörde skrik

The Indian Express skriver att en fest hade anordnats i hemmet på lördagskvällen. Flera släktingar tillbringade natten i Hasan Anwar Warekars envåningsbungalow i stället för att åka hem.

– Bevis pekar på att den misstänkte blockerade alla dörrar i huset och mördade sin familj med en kniv när de sov. Den misstänkte hängde sig själv efter att ha dödat sin familj, säger polisens Ashutosh Dumre.

Polisen fick reda på vad som hände när den överlevande systern skrek på hjälp.

– Han skar upp den övre delen av offrets hals, hon överlevde attacken och skrek på hjälp, säger Ashutosh Dumre vidare och berättar att grannarna hörde ropen.

– Vad som fick hennes bror att döda hennes familj och sig själv är fortfarande oklart. Vår utredning pågår fortfarande.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag