En 44-årig man dog efter att ha blivit påhoppad på öppen gata i Ludvika av flera andra män. Foto: Henrik Hansson
En 44-årig man dog efter att ha blivit påhoppad på öppen gata i Ludvika av flera andra män. Foto: Henrik Hansson

Man mördad på öppen gata i Ludvika

Publicerad
Uppdaterad
Julfesten slutade med en tragedi.
En 44-årig tvåbarnsfar dog efter att ha blivit påhoppad på öppen gata i Ludvika av flera andra män.
Sorgen är stor bland mannens närstående och många gick på lördagen till brottsplatsen för att sörja.
- Hans familj var hans allt, han var väldigt stolt över sina barn, säger en vän.
Den 44-årige mannen hade varit på en julfest på fredagskvällen. Vid klockan 23.20 gick han på Carlavägen i centrala Ludvika tillsammans med två andra män. Då small det. Vittnen har berättat för polisen att de tre männen blev påhoppade av upp till fem personer.
– De blev nedslagna och sparkade på när de låg ner. Det var till synes oprovocerat, säger länsvakthavande polisbefälet Göran Lekander i Dalarna till Expressen.se.

Ambulans larmades

Efter att polis och ambulans larmats fördes två av männen till Ludvika lasarett.
Den 44-årige mannen skadades så allvarligt att han förklarades död på sjukhuset. För den andre mannen som fördes till sjukhuset bedöms skadorna som lindriga.
Den tredje mannen som blev påhoppad lyckades fly från platsen. Polisen har varit i kontakt med honom på lördagsmorgonen.

Carlavägen avspärrad

Delar av Carlavägen var fortfarande avspärrad på lördagsmorgonen. Polisen söker gärningsmännen genom inre spaning och genom att tala med vittnen.
– Det är mängder med vittnesförhör, säger Göran Lekander.
Man har även inlett en samverkan med polismyndigheterna i Värmland och Örebro län.
Var gärningsmännen tog vägen efter brottet är oklart.
– De gick eller sprang från platsen, säger Bo Eriksson, pressinformatör vid länskommunikationscentralen i Dalarna, till Expressen.se.

Ljus och röda rosor

På lördagseftermiddagen besöktes brottsplatsen av flera av 44-åringens närstående. De tände ljus och la ner röda rosor. Många grät. Chocken är stor.
44-åringens vänner beskriver honom som en man som satte familjen framför allt.
Han hade två barn och bodde tillsammans med sin sambo. Tidigare i år fick paret en son.
– Hans familj var hans allt, han var väldigt stolt över sina barn, säger en vän.

Avtackning

44-åringen hade precis börjat på ett nytt jobb och på fredagens julfest fick han också en avtackning från sina gamla kollegor.
Man spelade enligt Dala-Demokraten bowling och gick sedan för att äta ett julbord.
– Ingen kan förstå hur det här kunde hända, säger en vän till Expressen.se.
Vid 23.30-tiden var fortfarande ingen gripen för dådet, uppger polisen.

Expressen.se förtydligar: I den första versionen av texten stod att mannen var 44 år, men polisen ändrade sid sedan och sa att rätt ålder skulle vara 45. Vid klockan 11.00 på lördagsförmiddagen ändrade sig polisen igen och uppgav då att mannen var 44.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag