Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt serievåldtäktsman filmade sina medvetslösa offer

Enligt åklagaren rörde han sig ofta på pubbarna, på Medborgarplatsen i Stockholm.
Foto: OLLE SPORRONG

En man i 30-årsåldern misstänks för att ha utsatt ett stort antal kvinnor för våldtäkter och sexuella övergrepp. 

I utredningen har det kommit fram att mannen filmat övergreppen – vid några tillfällen tycks kvinnorna sovit eller varit medvetslösa. 

– Vissa av övergreppen har filmats och vi vet inte identiteten på de kvinnor som syns på filmerna, säger kammaråklagare Helena Nordstrand.  

Rättelse. I en tidigare version av artikeln sades felaktigt att de fanns koppling till våldtäkter i Rågsved förra våren och sommaren och där polisen också släppt en fantombild på hur en gärningsman kan se ut. Bilden var också publicerad i samband med den här artikeln. Det finns ingen koppling mellan det ovan beskrivna ärendet och våldtäkterna i Rågsved.

Den 12 november häktades mannen, på sannolika skäl misstänkt för tre våldtäkter.  

Men när polisen sökte igenom mannens telefon hittades flera filmer som visar övergrepp på sovande och medvetslösa kvinnor, enligt Dagens Nyheter.                                                                           

Söker efter fler målsägande

– Mannen misstänks för att ha utsatt ett antal kvinnor för våldtäkter och sexuella övergrepp. Vissa av övergreppen har filmats och vi vet inte identiteten på de kvinnor som syns på filmerna. Vid vissa tillfällen tycks kvinnorna ha sovit eller varit medvetslösa, säger kammaråklagare Helene Nordstrand i ett pressmeddelande. 

Det framgår också att åklagare och polis söker fler målsägande. 

– Vi är nu angelägna att komma i kontakt med de kvinnor som har utsatts samt andra som kan ha uppgifter att lämna i ärendet, säger Nordstrand. 

Letade offer på Medborgarplatsen

Samtliga av brotten ska ha inträffat på Södermalm och i Söderort. Åklagaren berättar för DN att 30-åringen bland annat rört sig på pubbarna runt Medborgarplatsen. 

– Han verkar ha ett socialt nätverk, och verkar inte vara en ensamvarg. I några av dessa ärenden finns det kända målsäganden och i de fallen har man träffats på krogen, i vissa fall genom gemensamma bekanta, säger Nordstrand till DN. 

Under torsdagen omhäktades 30-åringen och är på sannolika skäl misstänkt för ett fall av grov våldtäkt, sju våldtäkter och två fall av sexuella övergrepp.

SE MER: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.