Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Män misstänks kidnappat tonårsflickor – gripna

Två män har anhållits misstänka för att hålla tonårsflickor fångade i en bostad i Falkenberg. En av dem är också misstänkt för grov våldtäkt.
Foto: Christian Nilsson

Två män har anhållits misstänka för att hålla tonårsflickor fångade i en bostad i Falkenberg. En av dem är också misstänkt för grov våldtäkt. 

En av flickorna lyckades rymma och fick hjälp att larma polis, enligt uppgifter till Aftonbladet. 

Två män i 30-årsåldern har anhållits misstänkta för olaga frihetsberövande i Falkenberg. En av dem är också misstänkt för grov våldtäkt.

På fredagen stormade polisen en lägenhet i Falkenberg efter larm om att tonårsflickor hölls kidnappade i bostaden, vilket Hallandsposten då rapporterade. 

Det var allmänheten som larmade polis efter att en av flickorna lyckats rymma från lägenheten, där hon hölls mot sin vilja tillsammans med två andra tonårsflickor. 

Flickan sprang barfota från lägenheten och lyckades få hjälp av personer som befann sig i närheten. 

– Två män har gripits och är anhållna på sannolika skäl misstänkta för olaga frihetsberövande. En av männen är också misstänkt för grov våldtäkt, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten.

Brotten ska ha begåtts någon gång under natten mellan torsdag och fredag i Falkenberg. Enligt polisens utredningsjour är det inte uteslutet att fler personer kan misstänkas, det finns flera målsägande i ärendet, skriver Hallandsposten.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska de tre flickorna ha drogats och hållits kvar i lägenheten mot sin vilja.

Båda männen är misstänkta på sannolika skäl. Senast på måndag kommer åklagaren behöva ta ställning till om de anhålla männen ska begäras häktade eller släppas på fri fot.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.