Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man misstänks ha slagit ihjäl äldre man i hemmet

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

I januari hittades en man i 70-årsåldern misshandlad till döds i sin lägenhet i Hofors.

Nu åtalas en 55-årig man misstänkt för mordet.

Det var den 17 januari som polisen larmades till ett bostadshus i Hofors. I en av lägenheterna hittade de en svårt skadad man i 70-årsåldern som senare konstaterades avliden.

Nu åtalas en 55-årig man misstänkt för mord.

Enligt stämningsansökan ska han ha slagit ihjäl brottsoffret med upprepade knytnävsslag. Åklagaren beskriver att mordet präglas av ”synnerlig hänsynslöshet” eftersom den äldre mannen var fysiskt underlägsen.

Bytte kläder med kvinna

55-åringen åtalas även för flera andra brott: Försök till utpressning, misshandel, övergrepp i rättssak, olaga hot, rattfylleri, grov olaga körning, ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen och ringa vapenbrott.

Han misstänks för flera brott där han krävt pengar och hotat om att ”skicka Bandidos” om han inte får betalt.

En kvinna i 50-årsåldern åtalas för skyddande av brottsling i samband med mordet. Efter dådet ska hon ha bytt kläder med gärningsmannen och uppmanat honom att fly från Hofors för att undvika gripande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.