Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man misstänks ha haft sex med en häst

En påverkad man bröt sig in i stallet på ridskolan. Han misstänks ha förgripit sig sexuellt på en häst.
Foto: Stefan Johansson / STHLM AB
"När vi utredde det här lite närmare uppkom misstankar om att det rörde sig om någon form av sexuellt umgänge med en häst", säger Johanna Taylor, tillförordnat stationsbefäl i Sollentuna.
Foto: Stefan Johansson / STHLM AB

Mannen bröt sig in i stallet i Upplands Väsby – och misstänks där ha förgripits sig på en häst sexuellt.

En hästägare upptäckte den okände mannen och slog larm.

– Det är jätteobehagligt. Man tror inte att det är sant, säger Anna Ågren, chef vid Väsby ridskola.

Natten till lördag fick en ridskola i Upplands Väsby obehagligt besök. En påverkad man bröt sig in i stallet på Väsby ridskola/ridklubb – och misstänks där ha förgripit sig på en häst.

– En hästägare var i stallet för att ta hand om en sjuk häst. Jag vet inte om hon såg själva händelsen men hon såg en främmande person i stallet och larmade polisen, säger Johanna Taylor, tillförordnat stationsbefäl i Sollentuna.

Händelsen inträffade vid 02.30-tiden natten mellan fredagen och lördagen.

Misstänks ha haft sex med häst i Väsby

– När vi utredde det här lite närmare uppkom misstankar om att det rörde sig om någon form av sexuellt umgänge med en häst, säger Johanna Taylor.


LÄS MER: Häst hittad med bunden mun – polis varnar


Enligt polisen var mannen, som är i 30-årsåldern, berusad. Han omhändertogs en kort stund – men släpptes senare. Mannen har förhörts men polisen vill inte gå in på hur han ställer sig till anklagelserna.

– Han är misstänkt för sexuellt umgänge med djur och olaga intrång, säger Johanna Taylor.

Ridskolan varnar på Facebook

Ridskolan har gått ut med en varning på Facebook efter händelsen. Man uppmanar alla att hålla koll i sina stall:

"I natt (28/1) har vi haft påhälsning på Väsby Ridskola av en påverkad man som förgripit sig sexuellt på en häst. Han upptäcktes och greps av polis men är nu frisläppt. Polisanmälan är gjord. Håll koll i era stall!"


LÄS MER: Polis pryglade häst – riskerar fängelsestraff


– Det är väldigt obehagligt och otrevligt och man tror inte att det är sant att någon kan förgripa sig på ett oskyldigt djur, säger Anna Ågren vid Väsby ridskola.

Hästen inte skadad

Hon berättar att hästen har undersökts av veterinär – men den är inte skadad.

Upplands Väsby ridskola/ridklubb uppmanar nu folk att dela deras status – för att undvika att något liknande händer hos andra.

– Det är bra att hålla koll, säger Anna Ågren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.