En påverkad man bröt sig in i stallet på ridskolan. Han misstänks ha förgripit sig sexuellt på en häst. Foto: Stefan Johansson / STHLM ABEn påverkad man bröt sig in i stallet på ridskolan. Han misstänks ha förgripit sig sexuellt på en häst. Foto: Stefan Johansson / STHLM AB
En påverkad man bröt sig in i stallet på ridskolan. Han misstänks ha förgripit sig sexuellt på en häst. Foto: Stefan Johansson / STHLM AB
"När vi utredde det här lite närmare uppkom misstankar om att det rörde sig om någon form av sexuellt umgänge med en häst", säger Johanna Taylor, tillförordnat stationsbefäl i Sollentuna. Foto: Stefan Johansson / STHLM AB"När vi utredde det här lite närmare uppkom misstankar om att det rörde sig om någon form av sexuellt umgänge med en häst", säger Johanna Taylor, tillförordnat stationsbefäl i Sollentuna. Foto: Stefan Johansson / STHLM AB
"När vi utredde det här lite närmare uppkom misstankar om att det rörde sig om någon form av sexuellt umgänge med en häst", säger Johanna Taylor, tillförordnat stationsbefäl i Sollentuna. Foto: Stefan Johansson / STHLM AB

Man misstänks ha haft sex med en häst

Publicerad

Mannen bröt sig in i stallet i Upplands Väsby – och misstänks där ha förgripits sig på en häst sexuellt.

En hästägare upptäckte den okände mannen och slog larm.

– Det är jätteobehagligt. Man tror inte att det är sant, säger Anna Ågren, chef vid Väsby ridskola.

Natten till lördag fick en ridskola i Upplands Väsby obehagligt besök. En påverkad man bröt sig in i stallet på Väsby ridskola/ridklubb – och misstänks där ha förgripit sig på en häst.

– En hästägare var i stallet för att ta hand om en sjuk häst. Jag vet inte om hon såg själva händelsen men hon såg en främmande person i stallet och larmade polisen, säger Johanna Taylor, tillförordnat stationsbefäl i Sollentuna.

Händelsen inträffade vid 02.30-tiden natten mellan fredagen och lördagen.

Misstänks ha haft sex med häst i Väsby

– När vi utredde det här lite närmare uppkom misstankar om att det rörde sig om någon form av sexuellt umgänge med en häst, säger Johanna Taylor.

 

LÄS MER: Häst hittad med bunden mun – polis varnar

 

Enligt polisen var mannen, som är i 30-årsåldern, berusad. Han omhändertogs en kort stund – men släpptes senare. Mannen har förhörts men polisen vill inte gå in på hur han ställer sig till anklagelserna.

– Han är misstänkt för sexuellt umgänge med djur och olaga intrång, säger Johanna Taylor.

Ridskolan varnar på Facebook

Ridskolan har gått ut med en varning på Facebook efter händelsen. Man uppmanar alla att hålla koll i sina stall:

"I natt (28/1) har vi haft påhälsning på Väsby Ridskola av en påverkad man som förgripit sig sexuellt på en häst. Han upptäcktes och greps av polis men är nu frisläppt. Polisanmälan är gjord. Håll koll i era stall!"

 

LÄS MER: Polis pryglade häst – riskerar fängelsestraff

 

– Det är väldigt obehagligt och otrevligt och man tror inte att det är sant att någon kan förgripa sig på ett oskyldigt djur, säger Anna Ågren vid Väsby ridskola.

Hästen inte skadad

Hon berättar att hästen har undersökts av veterinär – men den är inte skadad.

Upplands Väsby ridskola/ridklubb uppmanar nu folk att dela deras status – för att undvika att något liknande händer hos andra.

– Det är bra att hålla koll, säger Anna Ågren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag