Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man misstänks för mord på kollegan

Polisens tekniker undersöker platsen där den döde mannen hittades. En 34-årig man är anhållen, misstänkt för mord på sin arbetskollega. Foto: Mats Andersson
Det misstänkta mordet har skett i Ytterhogdal.

De två hantverkarna åkte från Stockholm till Ytterhogdal för att utföra ett renoveringsjobb.

Under en natt kantad av både alkohol och droger slog en 34-årig man - som nu sitter anhållen misstänkt för mord - ihjäl sin arbetskamrat.

– Det är ett fylleslagsmål som har gått över styr. Sedan är det lite oklart vem som började, hur det började, vem som försvarade sig och vem som angrep, säger 34-åringens försvarsadvokat.

Det var under onsdagsförmiddagen som polis och ambulans ryckte ut till en bostad i Ytterhogdal efter larm om att en skadad man skulle befinna sig på platsen.

När man anlände hittade man mannen - avliden.

Kort därefter greps en 34-årig man misstänkt för att ha mördat honom, i samband med att polisen stormade en buss, enligt uppgifter till OP.se.

I ett första förhör har 34-åringen medgett att han har varit på platsen och hamnat i bråk med den nu döde mannen, berättar hans advokat Björn Naeslund.

– Han har inte haft för avsikt att ta livet av honom, men konstaterar samtidigt att det inte var några andra på platsen. Det är ett fylleslagsmål som har gått över styr. Sedan är det lite oklart vem som började, hur det började, vem som försvarade sig och vem som angrep, säger Björn Naeslund och fortsätter:

– Min klient säger att när han gick därifrån så levde killen.

Advokaten: Arbetskamrater

Kort efter fyndet meddelade Michael Lundberg, polisiär förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen, att polisen agerade efter ett tips. Enligt advokaten är det den misstänkte 34-åringen som har kontaktat ambulans.

Mannen ska ha avlidit någon gång under de senaste dygnen – enligt domstolshandlingar mellan 9:e och 16:e december. Tidsramen sattes innan polis eller åklagare haft chansen att förhöra den man som nu misstänks för brottet.

– Som jag har uppfattat det så ska det ha skett under natten till i dag (onsdag reds anm), säger Björn Naeslund.

34-åringen greps klockan 11.30 och fördes därefter till Östersund där han nu sitter frihetsberövad och frågas ut av polis.

De två männen är arbetskamrater och båda hemmahörande i Stockholmsområdet. De är hantverkare och befann sig i Ytterhogdal för att utföra ett renoveringsjobb, enligt advokaten.

Alkohol och droger inblandat

Arbetskamraten blev ihjälslagen under en natt som kantades av både alkohol och droger. Den misstänkte påstår i förhör att den nu döde mannen ska ha "fått spelet" och inlett ett bråk. Skadorna som ledde till att han avled delade 34-åringen enligt sig själv ut i nödvärn.

– Om ett tillräckligt starkt angrepp från den andre har utlöst det så kan det vara nödvärn. I den mån det inte bedöms som det kan det vara misshandel och vållande till annans död. Det har inte funnits något uppsåtligt dödande och kan därför inte vara mord eller dråp, berättar den misstänktes försvarsadvokat Björn Naeslund.

Den misstänkte 34-åringen är känd av polis och har tidigare dömts för bland annat grovt rattfylleri och hot mot tjänsteman.

Vid 18.30-tiden på onsdagskvällen anlände polisens tekniker till huset där kroppen hittades. Huset ägs av ett par från trakten och har under de senaste åren hyrts ut, ofta till yrkesmän som utför arbeten på orten.

Anlände i måndags

Den nuvarande hyresgästen - oklart om det är offer, misstänkt eller en tredje person - har hyrt in sig i huset ett flertal tillfällen för kortare vistelser det senaste halvåret, berättar husägaren.

– Han kom i måndags kväll. Jag vet inte om han är ensam eller har haft någon med sig. Nu sist frågade jag inte hur många de skulle vara eftersom han vet hur huset ser ut och hur många bäddar som finns, säger husägaren.

Ägaren är skakad efter händelsen.

– Jag har bott här väldigt länge och kunde inte ens drömma om att något sådant här skulle kunna hända.

Expressen har under eftermiddagen sökt förundersökningsledaren kammaråklagare Malin Olsson Almquist utan framgång.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!