Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man misstänks för att ha låst in kvinna

Flera personer hörde en kvinna skrika i en lägenhet i Luleå.

När polisen kom till platsen hittade man en kvinna som tros ha varit instängd mot sin villa.

En man är nu anhållen misstänkt för olaga frihetsberövande, uppger polisen.

Strax före midnatt, natten till onsdagen, fick polisen flera larmsamtal från personer som hört en kvinna skrika inifrån en lägenhet i Luleå.

Polisen kom till platsen med flera patruller. Väl där kunde polisen gripa en man i 30-årsåldern. Han misstänks för olaga frihetsberövande och ska ha hållit kvinnan instängd mot sin vilja.

– Exakt hur länge hon hade hållits instängd vet jag inte men det ska ha varit under kvällen, det handlar inte om dagar, säger Karolina Thomtén, länsvakthavande polisbefäl till Norrbottens-kuriren.

Kvinnan ska inte ha fått några skador av händelsen. Den misstänkte mannen och kvinnan ska ha en nära relation. Mannen anhölls senare efter kontakt med åklagare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.