Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man misstänks ha våldtagits i natt

En man i 20-årsåldern har polisanmält att han har våldtagits i en skogsdunge i Uppsala av en okänd man.

Larmet kom in till polisen under natten mot onsdagen.

Under natten har offret vårdats på sjukhus. 

– Han var uppskakad och uppjagad, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Uppsalapolisen. 

Klockan 00.52 kom larmet in till polisen. Det var målsägande, offret, som ringde:

"Våldtäkten ska ha skett någon gång efter midnatt i en skogsdunge i Sunnersta", skriver Uppsalapolisen på sin webbplats. 

– Jag vet inte var personen befann sig när han fick kontakt med oss, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i Uppsala. Men det tar ett tag för honom. Han var uppskakad och uppjagad. 

Vårdats på sjukhus inatt

Under natten har offret, en man i 20-årsåldern, tagits om hand och vårdats på sjukhus. Han har också hörts av polisen. Tekniker har undersökt området där våldtäkten ska ha skett – och har säkrat en del spår.

Är det ett överfall eller är de bekanta på något sätt?

– Det är för honom en okänd person, som har utsatt honom för den här våldtäkten, säger Daniel Wikdahl. Det rör sig om en person han inte känner och som han inte har velat ha sex med. 

Våldtäkten ska ha skett i en skogsdunge mitt i natten.

Finns ett signalement

– Jag vet inte hur det kommer sig att de har hamnat just i det där skogspartiet. Men det är en sak som vi tittar på och undersöker. Varför det kommer sig att de har befunnit sig just i Sunnersta och på den platsen.  

Det finns signalement på den misstänkte – men:

– Målsägande har berättat det han kan om den här misstänkte gärningsmannen, säger Daniel Wikdahl. I det här läget går vi inte ut med det eftersom vi inte vill riskera att påverka eventuella vittnen. 

Polisen är intresserad av vittnesiakttagelser från Sunnersta den aktuella natten. Eventuella vittnen uppmanas att ringa 114 14.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.