Foto: LäsarbildFoto: Läsarbild
 Foto: Läsarbild

Man misshandlades – dog av skadorna

Publicerad

En person misshandlades på eftermiddagen i Motala och avled senare av sina skador.

Händelsen rubriceras nu som mord eller dråp, uppger polisen på sin hemsida. 

Det var vid 15.24 som polisen fick in ett samtal om en misshandel. Personen som ringde in uppgav att det var han som misshandlat en kramrat till honom. 

Vid 16.06 rapporterade sjukvården att personen avlidit av skadorna. 

– En misstänkt gärningsman greps på plats, han är i 40 årsåldern, det fanns även en kvinna i 60-årsåldern på platsen som greps, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Östergötland. 

Björn Öberg berättar att kvinnan först bedömdes som vittne men senare misstänktes hon även för delaktighet i brottet. 

Polisen hör vittnen

– Vi har fått uppfattningen om att de inblandade ska ha känt varandra, vi har precis inlett en förundersökning. Vi ska klarlägga deras relation till varandra, säger Björn Öberg. 

Polisen vill inte kommentera omständigheterna kring misshandeln som ledde fram till personens död ytterligare. 

Platsen är nu avspärrad, polisen arbetar för närvarande med att förhöra de inblandade och knackar dörr i trappuppgången där brottet ska ha begåtts för att se om det finns andra eventuella vittnen. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag