Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man letade pokémon – stoppade våldtäkt

Mannen stoppade en misstänkt utomhusvåldtäkt i Bålsta när han spelade Pokémon Go. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: Ivan Damanik / Zuma Press / Spla

Joakim stoppade en misstänkt våldtäkt i Bålsta – när han var ute och spelade Pokémon Go.

– Jag var ute och spelade, annars hade jag inte varit ute vid den tiden, säger 25-åringen.

Vid 02.30-tiden natten mot lördagen larmade en förbipasserande man polisen om en misstänkt våldtäkt i skogen vid en skola i Bålsta.

Två män greps och släpptes efter förhör. Misstankarna kvarstår.

– En är misstänkt för våldtäkt och en är misstänkt för medhjälp, säger Tommy Karlsson, vakthavande befäl vid polisen i Uppsala län.

Var ute och spelade Pokémon

Nu berättar Joakim, 25, att det var han som såg den misstänkta våldtäkten när han var ute och spelade Pokémon Go, som Enköpings-Posten var först att berätta om.

– Jag hade gått hem för att ladda mobilen och gick sen ut för att spela lite igen, säger han.

Joakim hörde ett svagt ljud från skogen, gick dit och såg en naken kille ligga på en tjej och hålla för hennes mun.

– Jag gick fram och frågade hur hon mådde. Hon sa att hon hade ont och ville därifrån. Jag frågade vad killen höll på med. Han svarade bara att hon var full och sa att allt var okej, säger han.

Samtliga inblandade är under 18 år

I närheten fanns en annan kille och en tjej, som var chockad.

– Killarna tänkte gå när jag ringde polisen, men jag sa till dem att stanna och sitta ner. Jag är lång och ser rätt elak ut när jag är arg så de lydde. Jag höll koll på dem tills polisen kom och är bara glad att jag stoppade dem och fick dem tagna, säger Joakim.

Samtliga inblandade är under 18 år. Tjejen som blev utsatt för våldtäkten förhördes av polis på morgonen.

Övriga omständigheter var inledningsvis oklara.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.