Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man krossad av underjordisk pissoar i London

En man har krossat till döds av en underjordisk urinoar utanför den kända Palace Theatre i West End i centrala London.
Foto: JONATHAN BRADY / AP TT NYHETSBYRÅN
Mannen fastnade under gatunivå när han skulle reparera pissoaren.
Foto: JONATHAN BRADY / AP TT NYHETSBYRÅN

En man har krossat till döds av en underjordisk urinoar utanför den kända Palace Theatre i West End i centrala London. 

Mannen fastnade under gatunivå när han skulle reparera pissoaren, uppger Londons räddningstjänst till the Daily Mail

Efter olyckan har ytterligare en teleskopisk pissoar stängts ner.  

Den tragiska olyckan skedde under fredagen. En toalettreparatör krossades till döds under mark när han var på plats för att utföra underhåll vid Palace Theater, där man sedan ett par år spelar pjäsen Harry Potter and the Cursed Child. 

”Mannen tros ha ådragit sig klämskador när han arbetade med en teleskopisk urinoar på platsen”, skriver Metropolitanpolisen i ett uttalande.

Offentligt urinerande är ett stort bekymmer i flera centrala delar av London och som ett försök att minimera problemet har ett antal ”underjordiska pissoarer” installerats i och kring Soho - området som också brukar kallas West End. Pissoaren är en konstruktion som under dagtid befinner sig under jord och som med ett knapptryck kommer upp ur marken nattetid. 

Den makabra olyckan skedde framför ögonen på turister och Londonbor som njöt av en utekväll bland West Ends många teatrar, pubbar och restauranger. 

London: Vi kommer bistå i utredningen 

Staden har temporärt stängt ner ytterligare en av sina underjordiska toaletter i förebyggande syfte, innan utredningen visar vad det är som gick fel. 

– Vi är i kontakt med fabrikanten och räddningstjänsten och kommer att bistå utredningen på alla sätt vi kan, sa en talesperson för staden efter olyckan, som också uttryckte sorg för familjens nära och kära. 

– Våra tankar är med mannens familj och nära vänner. 

Mer från Expressen

Här går allt fel under tjuvarnas kupp

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.