Man krockade med lik när han badade

Publicerad
Uppdaterad
Kustbevakningen har en båt och tre dykare på plats i vattnet mellan Viken och Lerberget i Höganäs. Där uppgav en man på söndagen att han krockat med ett lik när han dök.
På söndagen ringde en man till polisen för att berätta om sin makabra upplevelse. - Vid ettiden på eftermiddagen fick vi ett samtal från en man som sade sig ha stött ihop med en kvinnoliknande kropp i vattnet, säger Helsingborgspolisens informatör Benita Nilsson till Expressen.se. Polis och kustbevakning genomsökte i går området utan att finna liket. Eftersom området är strömt misstänkte de att kroppen kan ha förts bort med strömmen.

Sökandet fortsätter

Under måndagseftermiddagen fortsatte kustbevakningen sökandet efter kroppen. Nu med dykare. - Sundet är mycket strömt och vi har gjort beräkningar av strömmar och vindar för att bedöma hur långt bort kroppen kan ha förts från fyndplatsen, säger Peter Widlund vid Kustbevakningen i Karlskrona. På måndagskvällen hade fortfarande ingen död kropp hittats, men sökandet fortsatte.

Ingen kvinna anmäld försvunnen

Ingen kvinna har anmälts försvunnen i nordvästra Skåne. - Förr eller senare brukar kroppar flyta upp. Det kan också röra sig om en försvunnen person som hör hemma i Danmark eller högre upp på västkusten, säger Benita Nilsson vid Helsingborgspolisen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag