Man i brinnande bil kraschade in i Kapitolium-mur

Det brända bilvraket fraktas bort från platsen.
Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Kapitolium-polisen undersöker brottsplatsen vid barrikaden.
Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Mannen ska ha tänt eld på en bil och sedan kraschat den mot en barrikad till amerikanska parlamentsbyggnaden Kapitolium, rapporterar Fox News

Han ska sedan ha klivit ur bilen och börjar avlossa ett vapen innan han sköt sig själv. 

Händelsen inträffade under tidig söndagsmorgon, enligt polisen. 

Händelsen ska ha inträffat sent under natten till söndagen, enligt uppgifterna, som PBS-journalisten Lisa Desjardins var först med att rapportera. 

”Breaking. Flera källor berättar för mig att under natten har en man satt eld på sin bil och kört in i en barrikad nära Kapitolium. Han började skjuta urskillningslöst och sköt och dödade till slut sig själv. En källa berättar för mig att ingen annan är skadad. Väntar på att Kapitolium-polisen ska bekräfta”, skriver hon på Twitter. 

https://twitter.com/LisaDNews/status/1558795937446871042

Senare under söndagen bekräftade polisen att en man hade tagit livet av sig vid en barrikad utanför Kapitolium. Bilen fattade eld efter att mannen kraschat den i barrikaden vid fyratiden på söndagsmorgonen. Han klev därefter ur den och började avlossa skott i luften innan han riktade vapnet mot sig själv. 

”I nuläget verkar det inte som mannens måltavla var någon ledamot i kongressen, de har uppehåll just nu, och det verkar inte som att poliser avfyrade sina vapen”, säger Kapitolium-polisen i ett uttalande. 

Kapitolium-polisen meddelar att deras utredare ska kartlägga mannens bakgrund och genomföra en dödsutredning. 

Under lördagen publicerade Ken Klippenstein, reporter på The Intercept, en intern underrättelsevarning från FBI och Homeland Security om att inhemska terrorattacker kan komma att utföras mot federala och statliga myndigheter. Detta på grund av FBI:s razzia i tidigare president Donald Trumps resort Mar-a-Lago i Palm Beach, Florida. 

https://twitter.com/kenklippenstein/status/1558597533198327808

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.