Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre personer döda efter svår frontalkrock

<p>En bil med fem personer körde av vägen i närheten av Malmköping strax innan klockan 17 på lördagen.</p>Foto: Pontus Stenberg
<p>Två bilar har frontalkrockat med "mycket svåra personskador" som följd utanför Katrineholm.<br></p>

Familjens bil fick sladd i extremhalkan i helgtrafiken och gled över på motsatt körfält – där frontalkrockade den med en mötande bil.

Ingen av familjemedlemmarna överlevde den våldsamma kraschen i snöhalkan.

– Det är en familj. Pappa, mamma och en son, säger Göran Risberg, vakthavande befäl på polisen i Södermanland.

VET DU MER? TIPSA EXPRESSEN!

Vet du mer om händelsen? Är du på plats? Hör av dig till Expressen direkt!

Kontakta redaktionen på 71717@expressen.se eller skicka e-post, sms eller mms till 71717.

Mer detaljerad information om hur du kommer i kontakt med redaktionen hittar du här!

Har du nyhetstips kan du naturligtvis även ringa tipsnumret 020-22 22 20.

Klockan 14.25 på lördagseftermiddagen inträffade den tragiska olyckan i halkan.

I höjd med Viala, mellan Katrineholm och Vingåker i Södermanland, frontalkrockade två personbilar med varandra på den snö- och istäckta riksväg 52.

I en av bilarna färdades en mamma, pappa och en son.

Polisen och räddningstjänsten var ute på en annan trafikolycka drygt tre mil därifrån när larmet om den allvarliga krocken kom in. De första knapphändiga uppgifterna sa bara att det rörde sig om en frontalkrock, och via sin hemsida meddelade polisen att följden befarades vara "mycket svåra personskador!" – med utropstecken.

Fördes snabbt till sjukhus

Väl på platsen möttes räddningspersonalen av två totalförstörda bilar. Alla inblandade fördes snabbt till sjukhus och enligt de första uppgifterna var tre personer svårt skadade. Kort därefter gick räddningstjänsten ut med att två dött i kraschen.

– Två har dött. En tredje bedöms vara mycket allvarligt skadad, sa Christian Andersson, insatsledare på räddningstjänsten, vid 16-tiden.

Ett par timmar senare kom ännu ett tragiskt besked.

– En tredje har också dött. Det är en familj. Pappa, mamma och en son, säger Göran Risberg, vakthavande befäl på polisen i Södermanland.

De två som satt i den andra bilen ska ha klarat sig med lindriga skador.

– De i den andra bilen var väldigt lindrigt skadade. De är bara omplåstrade, och väldigt chockade.

Tror att bilen fått sladd

Exakt vad som orsakade dödskraschen är oklart, men polisen misstänker att familjens bil fick sladd i halkan och att den då gled över på fel körfält – rakt in i den andra bilen.

– De tror att bilen har fått sladd och dängt rakt in i den andra. Man tror att det har gått till så. Det är svinhalt här. Det är de här småvägarna, säger Risberg.

Just Södermanland lamslogs i princip av lördagens halka och olyckorna i länet avlöste varandra. Under eftermiddagen gick Trafikverket ut med en varning om halka i området.

De som dog i kraschen är en mamma i 65-årsåldern, en pappa i 60-årsåldern och en son i 25-årsåldern. De kommer från Norrköping och anhöriga har underrättats.

Sonen sörjs bland annat av en känd TV4-profil som medverkat i flera av kanalens största program.

En bil körde av vägen i närheten av Malmköping strax innan klockan 17 på lördagen.Foto: Pontus Stenberg

"Du var verkligen en fin människa av det lilla jag kände dig. Jag beklagar verkligen sorgen i djupet av mitt hjärta, må du och din familj vila i frid", skriver tv-profilen på Facebook.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.