En man i 30-årsåldern har knivskurits till döds vid Medborgarplatsen i Stockholm. Foto: Kim MalmgrenEn man i 30-årsåldern har knivskurits till döds vid Medborgarplatsen i Stockholm. Foto: Kim Malmgren
En man i 30-årsåldern har knivskurits till döds vid Medborgarplatsen i Stockholm. Foto: Kim Malmgren
Polisens tekniker tar hand om bevisning som man hittat i närheten. Foto: Janne Åkesson/SwepixPolisens tekniker tar hand om bevisning som man hittat i närheten. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisens tekniker tar hand om bevisning som man hittat i närheten. Foto: Janne Åkesson/Swepix
En postlåda i närheten av platsen har brutits upp. Enlogt uppgifter kan polisen ha gjort vissa fynd där. Foto: Kim MalmgrenEn postlåda i närheten av platsen har brutits upp. Enlogt uppgifter kan polisen ha gjort vissa fynd där. Foto: Kim Malmgren

En postlåda i närheten av platsen har brutits upp. Enlogt uppgifter kan polisen ha gjort vissa fynd där.

 Foto: Kim Malmgren
Enligt polisen är eventuellt fler gripanden att vänta. Foto: Alexandra KarlssonEnligt polisen är eventuellt fler gripanden att vänta. Foto: Alexandra Karlsson

Enligt polisen är eventuellt fler gripanden att vänta.

 Foto: Alexandra Karlsson
Polisen finkammar området runt om. Foto: Kim MalmgrenPolisen finkammar området runt om. Foto: Kim Malmgren

Polisen finkammar området runt om.

 Foto: Kim Malmgren

Man knivskuren till döds i Stockholm

Publicerad

Tidigt i morse knivskars en man i 30-årsåldern till döds vid Medborgarplatsen i Stockholm.

En timme senare greps en 27-årig man som nu sitter anhållen misstänkt för mordet.

Efter händelsen spärrade polisen av flera platser i området - bland annat bröt man upp en av postens brevlådor.

– Mordvapnet är hittat, säger Lars-Erik Baarsen, stationsbefäl vid Södermalmspolisen.

Det var vid 03.43 under natten till onsdag som polisen ryckte ut efter larm om bråk på snabbmatsrestaurangen McDonald's på Folkungagatan i centrala Stockholm.

När man anlände fann man en svårt skadad man i 30-årsåldern.

– Han fördes till Karolinska sjukhuset i Solna, där han avled, sa polisens KC-befäl Daniel Hacksell tidigt i morse.

Ett stort antal människor befann sig på platsen i samband med händelsen, enligt polisen.

Vid halv 7-tiden på morgonen bekräftade polisen att man har gripit en person misstänkt för brottet samt hittat mordvapnet - men att man ännu inte hade fått klart för sig om det rörde sig om en eller flera gärningsmän. Gripandet skedde omkring 45 minuter efter brottet, i nära anslutning till brottsplatsen.

Anhölls - när han var i skick

Den misstänkte är en 27-årig man som under dagen har anhållits, misstänkt för mord. Anhållandet skedde först vid lunchtid, då den gripne ansågs vara i skick för att delges misstanke.

– För att bli underrättad om misstanke måste man vara medveten om vad man gör, och i det här fallet har det inte varit möjligt, sa Towe Hägg på polisens ledningscentral under förmiddagen.

Polisen satte upp flera avspärrningar i närheten av platsen, bland annat vid den aktuella restaurangen, ingången till en närliggande adress samt vid en 7-elevenbutik.

Yvonne Engblom, 58, Södermalm: "Jag såg på nyheterna i morse vad som hade hänt. Tyvärr börjar man bli luttrad. De är i mina barns ålder – sorgligt att det ska behöva ske." Foto: Kim MalmgrenYvonne Engblom, 58, Södermalm: "Jag såg på nyheterna i morse vad som hade hänt. Tyvärr börjar man bli luttrad. De är i mina barns ålder – sorgligt att det ska behöva ske." Foto: Kim Malmgren
Yvonne Engblom, 58, Södermalm: "Jag såg på nyheterna i morse vad som hade hänt. Tyvärr börjar man bli luttrad. De är i mina barns ålder – sorgligt att det ska behöva ske." Foto: Kim Malmgren
Manlio Palocci, 67, Hammarby: "Jag bodde här under många år och har varit på McDonalds många gånger utan några problem. Det känns obehagligt att människor går runt med kniv på sig. Då kan det hända vad som helst om det slår slint i skallen." Foto: Kim MalmgrenManlio Palocci, 67, Hammarby: "Jag bodde här under många år och har varit på McDonalds många gånger utan några problem. Det känns obehagligt att människor går runt med kniv på sig. Då kan det hända vad som helst om det slår slint i skallen." Foto: Kim Malmgren
Manlio Palocci, 67, Hammarby: "Jag bodde här under många år och har varit på McDonalds många gånger utan några problem. Det känns obehagligt att människor går runt med kniv på sig. Då kan det hända vad som helst om det slår slint i skallen." Foto: Kim Malmgren

Yvonne Engblom, 58, bor i området och gick förbi avspärrningarna på väg till jobbet.

– Jag såg på nyheterna vad som hade hänt. Tyvärr börjar man bli luttrad. De är i mina barns ålder - sorgligt att det ska behöva ske, säger hon.

Manlio Palocci, 67, säger att han har varit på restaurangen många gånger, men aldrig upplevt några problem.

– Det känns obehagligt att människor går runt med kniv på sig. Då kan det hända vad som helst om det slår slint i skallen.

Vid 8.30-tiden på förmiddagen hävdes avspärrningarna både vid den närliggande adressen och vid 7-eleven, och strax innan klockan tio var även avspärrningarna utanför McDonald's' hävda.

Tekniker hade då finkammat trottoaren och papperskorgar på gatan, samt gjort en teknisk undersökning inne på restaurangen.

Uppbruten brevlåda

Enligt uppgifter greps den misstänkte efter att han gömt någonting i en brevlåda. Polisen ska senare ha brutit upp brevlådan, i vilken intressanta fynd kan ha gjorts. Expressens reporter Kim Malmgren bekräftar att det finns en uppbruten brevlåda nära brottsplatsen.

– Jag vet att man har funnit föremål som kan ha använts vid brottet som tagits i beslag, säger Towe Hägg.

Känner du till brevlådan?

– Nej, men om man behöver en brevlåda så gör man det, i en förundersökning som gäller mord.

Polisen berättade tidigare i morse för Expressens tv-reporter Alexandra Karlsson att alla de tre avspärrningarna som gjordes hade med händelsen att göra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag