Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man knivskuren när han rånades på jackan

Gärningsmännen kom över en värdefull jacka och guldkedja .
En man i 20-årsåldern knivskars under ett rån i Uppsala under natten mot torsdag.

En man i 20-årsåldern knivskars under ett rån i Uppsala under natten mot torsdag.

De två gärningsmännen kom över en värdefull dunjacka och en guldkedja innan de försvann från platsen.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans.

Mannen, som är i 20-årsåldern, larmade polisen själv vid 20 över ett, natten mot torsdag, och berättade att två personer hade rånat honom och att han hade blivit knivhuggen i låret. Rånet skedde vid Resecentrum i Uppsala.

– De har rånat honom på en dyr dunjacka och en guldkedja, säger Tomas Bertze, befäl vid polisen regionledningscentral i Uppsala.

– Mannen fördes till Akademiska sjukhuset med ambulans. Han har fått en sårskada i benet, men jacket ska inte vara jättedjupt.

Värdefull jacka

Bara jackan ska vara värd någonstans mellan 10 000 och 20 000 kronor. 

Polisen har haft flera patruller på plats och jobbat i ärendet, men ingen person har ännu kunnat gripas. En patrull följde med till sjukhuset och förhörde mannen. 

Man har inte något signalement på gärningsmännen och det finns heller, såvitt känt, inga vittnen till rånet. Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.