Polisen fick larm om ett misstänkt mordförsök i Ljusnarsberg i Örebro län.
Polisen fick larm om ett misstänkt mordförsök i Ljusnarsberg i Örebro län.

Man knivskuren – förd till sjukhus

Publicerad

En man har förts till sjukhus med knivskador i händerna efter att ha skyddat sig från hugg mot magen.

Polisen jagar nu en gärningsman misstänkt för mord- alternativt dråpförsök.

– Vi har en utpekad gärningsman, säger polisens Erik Hiding.

Det var vid 03.21 natten till söndagen som polisen fick larmet om ett misstänkt mordförsök i Ljusnarsberg i Örebro län. Det var en privatperson som ringde in och sa att den sett en blodig man.

Polisen åkte till platsen och hittade en skadad 37-årig man. Han ska ha blivit attackerad av en annan person som försökt hugga honom i magen med kniv. 37-åringen ska dock ha lyckats skydda magen med händerna.

37-åringen fick flera hugg mot sig

I stället var det där han blev knivskuren.

– Med kniv har han fått flertalet hugg mot sig. Han har försökt värja sig från knivhuggen då, och använt händerna. Så han har värjningsskador på händerna. Jag vågar inte uttala mig exakt om vad det är för skador. Det är skador från kniven, sen om det är hugg- eller skärskador vet jag inte, det kan vara både och, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

En person är utpekad som gärningsman

När polisen kom till platsen tog de hand om den blödande mannen och förde honom till sjukhus. En person har pekats ut som gärningsman, men ingen är ännu frihetsberövad.

Nu söker polisen efter en man som de tror kommer gripas under söndagsmorgonen.

– Vi har en utpekad gärningsman och vi jobbar vidare under dagen med att förhöra målsägande. Vi har ingen koll på motiv än, men det hoppas vi att vi kan få fram under förhör och när vi får tag på en utpekade gärningsmannen, säger Hiding vidare.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag