Man knivrånades i lägenhet i Strängnäs

Publicerad

En ung man knivrånades i sin lägenhet i Strängnäs under onsdagskvällen. 

Gärningsmännen ska ha trängt sig in i lägenheten och hotat mannen med kniv. 

Polisen fick in larmet om händelsen vid klockan 18.43 och larmades till platsen, en lägenhet i Strängnäs. 

En ung man ska där ha knivrånats i sin lägenhet. Två gärningsmän ska ha trängt sig in i lägenheten och hotat honom med kniv. 

– När vi kom in hade gärningsmännen lämnat platsen, målsäganden lyckades under rånet ta sig ut ur lägenheten, men under tiden plockade gärningsmännen honom på diverse till hörigheter, säger Roland Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland. 

Ingen personson har kommit till fysisk skada i samband med rånet. 

Ingen person är gripen misstänkt för brottet. Utredningsläget är enligt polisen relativt gott. 

– Han har ett hum om vilka de här personerna är, säger Roland Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag