Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man knivhuggen till döds mitt i Stockholm

Foto: Stefan Söderström

En man knivskars i huvudet – mitt i centrala Stockholm sent på torsdagskvällen.

Mannen avled på plats.

– Det finns en hel del vittnesuppgifter. Och det finns mycket material att jobba vidare med, säger Kjell Lindgren, inspektör på Operativa avdelningen.

Larmet inkom klockan 22.50 om att en man knivskurits vid uppgången från tunnelbanestationen vid Rådmansgatan.

När polisen kom fram till platsen hittades mannen livlös på marken och hans liv gick inte att rädda.

– En man knivhöggs i ansiktet eller halsen. Han avled på plats, säger Johan Jönsén, KC-befäl vid Stockholmspolisen.

Man i 30-årsåldern

Enligt polisen ska gärningsmannen ha flytt från platsen efter dådet. På fredagsmorgonen hade ingen person gripits, och det finns ännu ingen misstänkt för brottet.

– En hel del vittnen är förhörda. Vi hoppas att det inte finns någon som går och bär på uppgifter och som ännu inte gett sig till känna, säger inspektör Kjell Lindgren.

Det finns omständigheter som tyder på att mordet handlar om en intern affär.

- Vid första anblicken ser det ut att kunna handla om ett internt bråk, där offer och gärningsman känner varandra. Det är alltså inte vem som helst som har blivit attackerad, säger Kjell Lindgren, presstalesman vid Stockholmspolisen till TT.

- Det är inget hastigt uppkommit bråk där det bara 'blixtrat till'.

Han säger att polisen bedömer att den avlidne mannen är i 30-årsåldern. Tidigt på fredagen var identiteten ännu inte fastställd.

– Vi kommer att begära in övervakningsfilmer från kameror i närheten som kan vara intressanta för utredningen, säger Kjell Lindgren.

Polisen söker efter "minst en" gärningsman.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.