Man knivhuggen av inbrottstjuvar

Publicerad

En man i Eskilstuna knivhöggs när han konfronterade inbrottstjuvar under natten mot onsdagen.

Efter att tjuvarna lämnat huset kunde polisen larmas och mannen fördes med ambulans till sjukhuset.

– Han har varit där under natten och morgonen, vi ska försöka att prata med honom så snart som möjligt, säger Lennart Ahlin, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

Det var strax efter klockan halv ett under natten mot onsdagen som en man i 35-årsåldern vaknade av att han hörde glas krossas. När mannen kom ut i köket såg han ett par inbrottstjuvar och det uppstod bråk.

Under bråket fick villaägaren skärskador och sticksår i bröstet och han fördes till sjukhus med ambulans.

Även en kvinna ska ha befunnit sig i huset i samband med händelsen, men polisen vet inte om fler personer kan ha funnits på platsen.

– Vi vet att det ska röra sig om flera gärningsmän i det här fallet. Men det är svårt att tala med en man som just har blivit knivskuren, det är vad vi prioriterar härnäst, säger Lennart Ahlin.

Rubriceras som mordförsök

Efter tumultet i huset lyckades Inbrottstjuvarna ta sig ut och fly från platsen.

Enligt polisen har man inga uppgifter om att något faktiskt stals i samband med inbrottet, utan det verkar som att de flydde i all hast efter att knivskärningen ägde rum.

Brottet rubriceras som försök till mord samt försök till grov stöld.

Flera patruller skickades till platsen och polishundar har under natten sökt igenom området runt villan. Men vid sjutiden på morgonen hade ingen person gripits.

– Nu överlämnar vi alla uppgifter till kriminalpolisen som får fortsätta att arbeta med fallet, säger Lennart Ahlin.

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag