Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man knivmördad i Uppsala

En man sågs ligga i handfängsel på marken vid brottsplatsen.
En man beläggs med handfängsel efter det misstänkta knivmordet i Gottsunda i Uppsala på onsdagen.
Foto: Utryckning Uppsala

En man knivhöggs till döds i Uppsala på onsdagen. Tre män har gripits.

– Det är lite oklart om det skett inom- eller utomhus men det är i anslutning till en bostadsfastighet, säger Pelle Vamstad, polisens presstalesperson.

Polisen fick in larmet 18.38 på onsdagskvällen. På plats i Gottsunda hittade polisen en man med knivskador.

– Vi är på platsen och jobbar. Vi har spärrat av i anslutning till fastigheten och ska genomföra en teknisk undersökning. Ambitionen är att säkerställa fynd på platsen, säger Pelle Vamstad.

Mannen beskrevs som svårt skadad av polisen och fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Vid 21-tiden skriver polisen på sin hemsida att mannen är död.

Enligt uppgifter från platsen sågs en man ligga i handfängsel på marken vid brottsplatsen kort efter brottet. Mannen bars sedan in i en ambulans och kördes i väg. 

Tre personer har gripits misstänkta för inblandning. Kammaråklagare Johan Strömbäck bekräftar under torsdagsförmiddagen att det rör sig om tre män, som är födde på 80– och 90–talet. 

– Jag kan inte lämna några fler uppgifter. Det är för tidigt, säger Johan Strömbäck. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.