Trafikbråket startade på en väg i Tullinge. Foto: Stefan JohanssonTrafikbråket startade på en väg i Tullinge. Foto: Stefan Johansson
Trafikbråket startade på en väg i Tullinge. Foto: Stefan Johansson
En 21-årig man blev svårt skadad efter ett knivhugg i magen och avled senare. Foto: ExpressenEn 21-årig man blev svårt skadad efter ett knivhugg i magen och avled senare. Foto: Expressen
En 21-årig man blev svårt skadad efter ett knivhugg i magen och avled senare. Foto: Expressen
Under kvällen hedrades offret med ljus vid brottsplatsen. Foto: ExpressenUnder kvällen hedrades offret med ljus vid brottsplatsen. Foto: Expressen
Under kvällen hedrades offret med ljus vid brottsplatsen. Foto: Expressen
Polisen: "Det började som en trafikincident och sedan kom kniven fram" Foto: ExpressenPolisen: "Det började som en trafikincident och sedan kom kniven fram" Foto: Expressen
Polisen: "Det började som en trafikincident och sedan kom kniven fram" Foto: Expressen
Juan Castillo, 50, bor i området och gick tidigare i dag förbi brottsplatsen. Foto: ExpressenJuan Castillo, 50, bor i området och gick tidigare i dag förbi brottsplatsen. Foto: Expressen
Juan Castillo, 50, bor i området och gick tidigare i dag förbi brottsplatsen. Foto: Expressen

Man knivhöggs till döds efter trafikbråk

Publicerad

En trafiksituation mellan två män urartade vid 14-tiden i dag.

En 21-årig man blev svårt skadad efter ett knivhugg i magen och avled senare.

Den misstänkte gärningsmannen flydde med bil - men kunde senare gripas efter att ha överlämnat sig till polisen.

– Rätt som det var sjönk han ner på gatan och det bara forsade blod. Det var en hemsk syn, säger ett vittne som såg hela knivmordet.

Det började som en trafikincident i Tullinge på lördagen - och slutade med ett knivmord.

En man i 50-årsåldern är misstänkt.

Ulla-Britta Öhman, stationsbefäl på Södertörnspolisen berättar för Expressen att de båda gick ut på vägen ur sina bilar efter att någon form av trafikincident uppstått mellan de båda.

– Det är en tragisk händelse. Det började som en trafikincident och sedan kom kniven fram. Båda parterna går ut på vägen och man är oense, och det slutar med att den yngre mannen blir knivskuren och förs till Karolinska universitetssjukhuset, säger hon.

Mannen blev knivhuggen i magen och avled senare.

– Om det var på platsen eller på sjukhus vet jag inte, säger Ulla-Britta Öhman.

Mannens anhöriga är underrättade.

Vittne: "De började slåss"

Expressen har talat med ett vittne som såg hela förloppet.

Kvinnan skulle åka och handla när det uppstod trafikstockning på gatan.

– De kom ihop sig de här bilarna. En åkte ut lite för hastigt och den som kom bakom blev ilsken och började tuta. Sedan stannade de en liten bit bort och så hoppade de ut i gatan och började slåss.

Vittnet berättar att de båda gav rallarsvingar mot varandra.

Sedan avbröts kampen tvärt.

Den unge mannen höll sig för magen.

– Att det var en kniv inblandad förstod vi inte förrän pojken gick några steg mot busshållplatsen och satte sig där. Rätt som det var sjönk han ner på gatan och det bara forsade blod. Det var en hemsk syn, säger kvinnan.

En folksamling uppstod kring den unge mannen som huggits ner.

– Den här karln som stack ner pojken hoppade in i bilen i full fart när han hade gjort det, men vi förstod aldrig att han stack ner honom, säger vittnet.

Hon är skärrad och chockad över det inträffade.

Misstänkte gärningsmannen lämnade platsen

En man som passerade förbi brottsplatsen berättar hur folk kämpade för hans liv eftersom ambulansen dröjde.

– Jag kom ut med en filt till honom och lade över honom. Det var mycket blod kring honom, berättar mannen.

Den misstänkte gärningsmannen ska ha lämnat platsen med sin bil men ringde senare in till polisen.

– Han tog självmant kontakt med polisen och kunde gripas, säger Ulla-Britta Öhman.

Aftonbladet, som hänvisar till källor inom utredningen, uppger att den misstänkte gärningsmannen bröt mot högerregeln och svängde ut framför 21-åringens bil.

21-åringen började tuta och därefter lämnade de två sina bilar och hamnade i handgemäng.

Tidningen skriver att man hittat en blodig kniv i den misstänkte gärningsmannens bostad.

Mannen är skäligen misstänkt för brottet, den lägre misstankegraden, men det är preliminärt och kan komma att ändras i det fall åklagaren begär honom häktad vid tingsrätten.

– Man är alltid skäligen misstänkt när man grips, säger Ulla-Britta Öhman.

Juan Castillo, 50, bor i området och gick tidigare i dag förbi brottsplatsen.

– Jag gick förbi med min hund tidigare i dag och då var hela området runt busshållplatsen avspärrat. Polisen sa att det hade varit ett trafikbråk. Det som hänt är jättetråkigt och jag blir orolig eftersom att jag har barn i samma ålder, säger han.

RÄTTELSE: Expressen uppgav i tidigare versioner att den misstänkte gärningsmannen är i 60-årsåldern. Han är i själva verket i 50-årsåldern.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag