Den 35-årige mannen i Lerum blev så förbannad över att ungdomarna kastade ägg på hans hus att han följde efter dem för att hämnas. Han fick tag på ett ägg från en av ungdomarnas ryggsäck och krossade det i ansiktet på pojken. Foto: Sven Lindwall
Den 35-årige mannen i Lerum blev så förbannad över att ungdomarna kastade ägg på hans hus att han följde efter dem för att hämnas. Han fick tag på ett ägg från en av ungdomarnas ryggsäck och krossade det i ansiktet på pojken. Foto: Sven Lindwall

Man kletade in pojke med ägg - bötfälls

Publicerad
Uppdaterad
Ungdomar kastade ägg på mannens hus på Halloween - nu bötfälls han för att ha kletat ägg i ansiktet på en ung pojke.
- Ynglingen var dessutom äggallergiker och blev röd i ögonen, säger åklagaren Per Lind.
Den 35-årige mannen i Lerum blev så förbannad över att ungdomarna kastade ägg på hans hus att han följde efter dem för att hämnas. Han fick tag på ett ägg från en av ungdomarnas ryggsäck och krossade det i ansiktet på pojken. Mannen har erkänt brottet som rubriceras som ofredande. Nu får han böter på 11.400 kronor.
- Ynglingen var dessutom äggallergiker och blev röd i ögonen, säger Per Lind, åklagare vid Riksenheten för polismål i Göteborg.
- Det här är en vanlig tradition i många villaområden. Vissa läsare kanske kan känna sympatin hos gärningsmannen i det här, fortsätter Per Lind.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag