Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man jagas för gängmord – tidigare bostad beskjuten

Polisens presstalesperson Daniel Wikdahl berättar att händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott.
Polisens insats i Farsta efter skottlossningen på tisdagsmorgonen.
Foto: BLALJUSBILDER

Flera skott sköts in i en lägenhet i Farsta strand tidigt på tisdagsmorgonen.

En man som är efterlyst för medhjälp till mordet på Årstabron var fram till nyligen skriven på adressen, där hans familj fortfarande är bosatt.

Vid 04.30-tiden tisdagsmorgonen avlossades flera skott mot en lägenhet i Farsta strand i södra Stockholm.

Enligt polisen fanns både barn och vuxna i lägenheten men ingen träffades. Händelsen rubricerades som mordförsök och grovt brott mot vapenlagen.

Enligt Stockholmspolisens presstalesperson Daniel Wikdahl var tre män frihetsberövade under tisdagen.

– Men de släpptes senare, säger Wikdahl.

En man som fram till nyligen var skriven på den adress där skottlossningen inträffade är häktad i sin utevaro och efterlyst för medhjälp till mordet på Årstabron.

Flera av mannens familjemedlemmar är fortfarande skrivna där. En av personerna i hushållet uppger för Expressen att det var deras lägenhet som blev beskjuten.

Lämnade Sverige i maj

Det var i september 2020 som en 27-årig man sköts till döds på Årstabron i Stockholm, efter att ha lurats dit av sin vän Toj Kamrani.

Efter en stundtals kaotisk rättegång med bråk mellan mellan vänner till den mordåtalade och mordoffrets familj personer, Abdul Ghaffar Haleem, 30, Kevin Williams, 21, och Toj Kamrani, 28, till långa fängelsestraff för mordet.

Den 24-åring som är häktad i sin utevaro för medhjälp till mord lämnade enligt domen Sverige den 8 maj 2021. I september ändrade han folkbokföringsadress från Farsta strand till en adress på Södermalm. 

Nu döms Abdul Haleem, 30, Kevin Darwiche Williams, 21, och Toj Kamrani, 28, till fängelse för inblandning i mordet på Årstabron.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.