Man i stringbadbyxor drog polis till badet

Publicerad
Uppdaterad
Mannen utövade yoga på stranden - endast i stringbadbyxor.
Det slutade med att en polispatrull kallades till Falkträsket för att be honom att klä sig "mer anständigt".
- Man kände att det var förnedrande mot den här killen, säger Ellinor Perlefelt som befann sig på stranden.
Händelsen utspelade sig på en badstranden i Falkträsket utanför Skellefteå.
En man uppges ha utfört yoga-övningar endast iklädd stringbadbyxor samtidigt som flera barnfamiljer befann sig i närheten.

Polis kallades till platsen

Enligt Norran.se uppfattade några av dem situationen som uppstod som ofredande.
Polis kallades till platsen och pratade med mannen om hans utstyrsel. Enligt tidningen sa de till honom att hans uppträdande inte var lämpligt.
- Man kände att det var förnedrande mot den här killen, han gick ju till omklädningsrummet och bytte om. Det är fel på så många sätt, säger Ellinor Perlefelt som var på badplatsen när det hände.

Inte olagligt

Polisen betonar att mannen inte är misstänkt för brott och att det inte är olagligt att ha stringbadbyxor.
- Om någon ringer måste vi ju åka dit och se vad det rör sig om. Det är mycket barnfamiljer på den här stranden. Det finns en tidigare händelse där någon har fotograferat yngre personer på den här badplatsen iförd liknande klädsel, säger Johan Karlsson vid Skellefteåpolisen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag