Polis och åklagare kopplar samman händelsen i natt med knivmordet på juldagen i samma stad, då en man i 40-årsåldern miste livet.

Polis och åklagare kopplar samman händelsen i natt med knivmordet på juldagen i samma stad, då en man i 40-årsåldern miste livet.

Man i 25-årsåldern anhållen för knivattack

Publicerad

En 23-årig man har anhållits för dråpförsök efter en knivattack i Västervik.

Den attackerade mannen lyckades komma undan utan skador.

Den nu anhållne 23-åringen skadades i samband med knivmordet på juldagen i samma stad, då en man i 40-årsåldern miste livet, rapporterar VT.se.

Larmet om att en person blivit överfallen på allmän plats kom in till polisen vid 20.40 på söndagen. På plats visade det sig att en man attackerats av en 23-årig med en kniv, men lyckats undkomma utan skador.

Personen, som uppges ha varit kraftigt berusad, kunde sedan gripas och anhölls senare. Rubriceringen var inledningsvis mord- eller dråpförsök, men enligt Percy Nilsson vid polisen i Kalmar kan det komma att ändras.

Den anhållne mannen är enligt åklagare Kjell Janneson, en av de två män som skadades i samband med knivattacken i Västervik på juldagen, då en man i 40-årsåldern dödades, rapporterar VT.se.

– Men det nya offret har ingenting med händelserna på juldagen att göra, säger Kjell Janneson till tidningen.

Redan tidigare på måndagen bekräftade polisen att det finns ett samband mellan nattens knivattack och det knivmord som inträffade i Västervik på juldagen, vilket P4 Kalmar först rapporterade om.

"Gjort vissa medgivanden"

– Det har med samma saker att göra, säger Anette Norrsén, inre befäl vid polisen i Kalmar, till Expressen.

Åklagare Robert Knutsson ville "förminska" kopplingen till det tidigare knivmordet.

– Det sitter en person anhållen för försök till dråp. Han känner på ett eller annat sätt parter som varit inblandade i det här mordet på juldagen, säger Robert Knutsson.

Vid 11-tiden på måndagsförmiddagen har polisen endast hållit ett inledande förhör med den misstänkte. Han har bland annat medgivit att han bar kniv vid händelsen.

– Han har gjort vissa medgivanden om omständigheterna. Att han har befunnit sig på platsen och liknande, säger Robert Knutsson.

Medger han brott?

Det är för tidigt att uttala sig om det. Man ska hålla ytterligare förhör med honom. Jag har heller inte beslutat hur det här brottet ska rubriceras, säger Robert Knutsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag